Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

JUNG KNX multistation

Het JUNG KNX multistation combineert in- en uitgangen in één compact apparaat. Daarenboven worden in het multistation functies gecombineerd die anders alleen door verschillende, individuele apparaten zouden kunnen gerealiseerd worden. Vooral in projecten met een repetitief karakter zoals kantoren en hotelkamers kan het gebouwenbeheer op een snelle en kosteneffectieve manier geautomatiseerd worden.

Het multistation is een echte ‘problem solver’. Deze component, met een inbouwbreedte van slechts 4TE, biedt een unieke combinatie van 6 druktoetsinterfaces, 6 schakeluitgangen en 2 ingangen voor temperatuursensoren. Ook intern biedt het multistation heel wat functionaliteiten zoals geïntegreerde kamerthermostaten, uitgebreide logische functiepagina’s, rekenkundige functies, tijds- en scènefuncties, …

Hiermee kan een compleet kantoor, hotelkamer of ziekenhuiskamer met alle nodige functies worden uitgerust. De configuratie kan naar wens zonder ETS groepsadressen uitgevoerd worden en vervolgens eenvoudigweg voor alle andere ruimtes gedupliceerd worden.

Het multistation is ook ideaal voor renovatieprojecten. Door de geringe nood aan aansluitingen op het stroomnet worden de kosten lager gehouden in vergelijking met het apart schakelen via afzonderlijke schakel-, zonnewering- en verwarmingsactoren.

De voordelen van het multistation zijn duidelijk: zijn brede functionaliteit betekent minder individuele componenten, minder systeemapparaten en bijgevolg een afgeslankte KNX topologie. Dit resulteert in een aanzienlijke kostenbesparing.

Hier kan je het productoverzicht bekijken.

Geschreven door Danny Rogge