Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

COMING SOON: MENNEKES AMTRON® Professional Twincharge

31/10/2023

De reeks professionele MENNEKES e-Mobility producten is recentelijk uitgebreid met het nieuwe dubbele laadstation AMTRON® Professional Twincharge.

Deze Twincharge vormt een waardevolle aanvulling op de reeds bestaande Professional-serie, waar al de AMEDIO® en AMTRON® Professional (enkel laadstation) deel van uitmaken. Het Twincharge duo-laadstation is ontworpen voor het simultaan opladen van elektrische voertuigen in de (semi-)openbare ruimte en kan tevens naadloos worden geïntegreerd in de infrastructuur van een parking, samen met de andere professionele MENNEKES laadoplossingen.

De voordelen

De AMTRON® Professional Twincharge biedt een scala aan voordelen, naast de uitgebreide functies die typerend zijn voor het Professional-assortiment. Dit omvat de nieuwste elektronica, geavanceerde netwerken, modern energie- en laadbeheer, "Plug & Charge"-mogelijkheden, een geïntegreerde MID energiemeter en professionele factureringsopties. Bovendien levert de AMTRON® Twincharge talloze extra voordelen.

De installatie en montage zijn bijzonder eenvoudig dankzij de innovatieve aansluitbox voor dit nieuwe laadstation. Uiteraard heeft MENNEKES ook aan alles gedacht met betrekking tot het beheer en de beveiliging ervan. Door twee laadpunten te combineren in één enkele laadoplossing kunnen de installatiekosten worden verlaagd en wordt ruimte bespaard. Bovendien is het zelfs mogelijk om twee Twinchargers tegelijkertijd aan één roestvrijstalen frame te bevestigen.

Hier volgen enkele opvallende kenmerken die we eventjes in de kijker plaatsen:

Eenvoudige installatie met de MENNEKES aansluitbox

De installatie en montage van onze nieuwe laadoplossing zijn zeer eenvoudig dankzij de handige en innovatieve aansluitbox. Hier is hoe het werkt: u bevestigt de box, hangt de Twincharge moeiteloos op, maakt de nodige aansluitingen en het is klaar voor gebruik. Dit is met name handig voor installateurs die meerdere Twinchargers tegelijkertijd willen installeren of een voorbereidende installatie uitvoeren. Tijdens de voorbereidingsfase kan de aansluitbox veilig worden afgesloten met het meegeleverde deksel, totdat het laadstation gereed is voor gebruik. Het deksel blijkt ook nuttig in het geval van reparaties, waardoor de gehele installatie ongehinderd kan blijven werken.

MENNEKES Charge Point Manager voor eenvoudig laadpuntbeheer

Het MENNEKES Charge Point Manager-systeem maakt het beheer van het Twincharge laadstation bijzonder eenvoudig. Met behulp van de gratis software kunnen alle laadstations in de Professional-serie snel en gemakkelijk geconfigureerd worden. Dit is vooral gunstig voor installateurs en exploitanten van laadstations in parkings, omdat het efficiënte toegang biedt tot alle apparaten in het netwerk en kostbare tijd bespaart.

Alle beveiligingen zijn al geïntegreerd in het apparaat

Naast de eenvoudige installatie en beheer is er veel aandacht besteed aan de veiligheid van het laadproces. In het AMTRON® Twincharge laadstation zijn aardlekschakelaars, installatieautomaten en DC-foutstroombewaking direct geïntegreerd, waardoor effectieve beveiliging wordt geboden.

AMTRON® Professional Twincharge – Eén dubbel laadstation, vele mogelijkheden

Bovendien zijn de professionele MENNEKES laadoplossingen naadloos te integreren in de infrastructuur van een parking. MENNEKES biedt een uitgebreid assortiment accessoires, zoals roestvrijstalen montagepalen en funderingen, om aan diverse behoeften te voldoen. Als u het dubbele laadstation niet direct aan een muur wilt of kunt bevestigen, heeft u de flexibiliteit om deze op een roestvrijstalen frame te installeren, ongeacht de locatie, wat ideaal is voor toepassingen langs wegen en in parkeergarages.

Wat bijzonder praktisch is, is dat de AMTRON® Professional Twincharge de mogelijkheid biedt om klanten en medewerkers te voorzien van twee AMTRON® Twincharge laadstations met in totaal vier laadpunten - twee aan de voorzijde en twee aan de achterzijde - op één frame.

Bijvoorbeeld: u kunt acht laadpunten verdelen over twee dubbelzijdige AMTRON® Professional Twincharge laadstations of over vier AMEDIO® Professional laadzuilen.

Enkele technische details:

  • Laadcapaciteit tot 22 kW per laadpunt
  • Uitgerust met een laadcontactdoos van type 2
  • MID-gecertificeerde energiemeter, gemakkelijk af te lezen meters geïntegreerd in de zijkant van de behuizing
  • Mogelijkheid tot lokaal netwerk via LAN (RJ45) met slechts één STP-kabel
  • Dynamische en fase-nauwkeurige load balancing voor maximaal 100 laadpunten
  • Aansluiting van externe energiemeters voor realtime berekening van beschikbare laadstroom ter voorkoming van overbelasting van het net
  • Type A aardlekschakelaar (30 mA) en DC-foutstroombewaking (6 mA)
  • Persoons- en kortsluitingsbeveiliging
  • Multifunctionele knop (voor foutopsporing, enz.)
  • Compatibiliteit met OCPP 1.6s en OCPP 1.6j
  • Autorisatie via RFID
  • Optioneel met geïntegreerd GSM-modem voor backoffice-connectiviteit
  • Optioneel met "Plug & Charge"-functionaliteit (PnC)

Leverbaar vanaf maart 2024.

Ontdek het gamma hier.

Geschreven door Bert De Waele