Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

MENNEKES wint de Duitse Innovatie Award met X-CONTACT

Nieuwe generatie contactbussen voor industrieel contactmateriaal

Als specialist van industrieel CEE contactmateriaal is MENNEKES reeds decennia wereldwijd bekend voor haar innovatieve oplossingen. Nu ook voor haar meest recente ontwikkeling: X-CONTACT, de nieuwe generatie contactbussen voor industrieel contactmateriaal, dat nu bekroond werd met de German Innovation Award 2018.


X-CONTACT overtuigde de jury omdat het nieuwe product de werkprocessen vereenvoudigt en de veiligheid van gebruikers verhoogt. MENNEKES ontving de award tijdens een event op 6 juni in het Deutsches Technik Museum te Berlijn.

"We zijn zeer blij met deze onderscheiding. Met de ontwikkeling van X-CONTACT bieden wij bij het veelvuldig in- en uitpluggen van industrieel stekkermateriaal onder belasting voor de gebruiker een duidelijke meerwaarde ", aldus Joachim See, hoofd Marketing & Corporate Communications bij MENNEKES. De Duitse Innovatie Award is een nieuw in het leven geroepen prijs dat de uitzonderlijke technische kenmerken van een product bekroont. Met deze award wil het Duitse Competentiecentrum voor Productinnovatie & Design die bedrijven bekronen, die met hun innovaties een beslissende bijdrage leveren aan de Duitse economie. Enkel bedrijven genomineerd door een Raad van Experten, kunnen hieraan deelnemen.Het X-CONTACT principe

X-CONTACT is heel praktisch en eenvoudig in gebruik. Vooral bij hoge stroomsterkten van 63 of 125 ampère is doorgaans heel veel kracht nodig bij het  in-of uitpluggen. Met X-CONTACT is tot 50 procent minder kracht nodig! Dit maakt de manipulatie veel gemakkelijker. De groeven van X-CONTACT zorgen samen met het verende materiaal van de contactbussen voor een betrouwbare en veilige contactsluiting. Waar tot nu toe twee werknemers nodig waren voor het in- of uitpluggen, volstaat nu de kracht van één persoon.

Het principe van X-contact: innovatief, eenvoudig, stabiel en veilig. Maar de contactbus kan nog meer: de interactie tussen vering en groef biedt het voordeel dat alle vuilpartikels op de stekkerpin door de groeven van de contactbus van de pin verwijderd worden. Dit waarborgt een permanent storingsvrij gebruik, zelfs onder de zwaarste omstandigheden. Zelfs corrosie op het oppervlak wordt geschraapt dankzij de verende werking van de contactbus. Dit reinigingseffect garandeert een maximale bedrijfszekerheid dankzij een minimale opwarming van de contacten.

Geschreven door Isabelle Beirlaen

Voor een betrouwbare CEE verbinding die daarenboven minder inplugkracht vergt, is X-CONTACT de idéale oplossing