Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Nieuw in P1 interface: kwartiergemiddelde

Nieuw in P1 interface: kwartiergemiddelde

TELETASK P1 interface maakt de digitale meter slim. Hij staat garant voor de optimalisatie van het gebruik van zelf opgewekte energie, bv. door zonnepanelen, én het beperken van piekbelasting.

Deze P1 interface met ref. TDS12340BE is een AUTOBUS interface die de verbinding verzorgt tussen de AUTOBUS en de P1 poort van de digitale meter (elektriciteit, gas en water). Deze interface zorgt ervoor dat het TELETASK systeem toegang heeft tot de verbruiks- en injectiegegevens van de elektriciteits-, water- en gasinstallatie*.

* Steeds noodzakelijk dat de P1-poort vooreerst via je fluvius account geactiveerd wordt.

Op basis van de ingelezen meetgegevens kan het TELETASK systeem enerzijds elektrische toestellen activeren wanneer de installatie, gedurende een minimum vooraf ingestelde tijd, energie injecteert in het net bv. opgewekt door zonnepanelen. Op die manier kan bijvoorbeeld de wasmachine, droogkast, vaatwasser … in dienst gesteld worden. Ook een smartgrid-ready warmtepomp en/of warmwaterboiler kunnen uiteraard aangestuurd worden. Anderzijds kan het systeem ook circuits bijsturen om overbelasting te vermijden of piekbelasting te verkleinen. Wenst de gebruiker geen automatische bijsturing bij een te hoog actueel verbruik kan dit ook gewoon gesignaleerd worden (via AURUS-OLED, OPUS, ATMOS of GUI+) zodat hij zelf tijdig kan ingrijpen om een verhoging van het capaciteitstarief te vermijden. 

Nieuw in de P1 interface: kwartiergemiddelde via P1-interface: 

Zo wordt per kwartier het elekriciteitsverbruik gemeten. Dit is de waarde waarop het capaciteitstarief door de energieleverancier wordt berekend. Onder het motto “meten is weten” kunnen deze gegevens op de OPUS via een grafiek weergegeven worden per dag, week, maand en jaar. Zo kan exact nagegaan worden op welke momenten het verbruik het hoogst was en dit in vergelijking met de voorgaande periodes.












Geschreven door Ruben Berlamont