Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

OPUS 7" Aanraakscherm

Het TELETASK OPUS 7” touchpanel is sinds zijn intro een begeerde oplossing voor het beheer van alle Smart Home functies binnen het TELETASK systeem. Via dit touchpanel kan eenvoudig door de ruimtes of functietypes genavigeerd worden om zo de gewenste technieken te bedienen. Zo kan bijvoorbeeld de sfeer ‘bezoek’ geactiveerd worden wanneer een bezoeker zich aanmeldt: de tuinverlichting licht op, de temperatuur past zich aan in de bezoekersruimtes, …. Het OPUS touchpanel biedt oneindig veel beheermogelijkheden, ongeacht het aantal te bedienen ruimtes of functies.

De OPUS is tevens een VoIP indoor videofoon volgens het open SIP-protocol. Wanneer een bezoeker aanbelt, verschijnt zijn beeld op het touchpanel, kan met hem gesproken en hem eventueel toegang tot het gebouw verleend worden. Heeft men een oproep gemist, kan men nadien eenvoudig via een korte video-opname bekijken wie er heeft aangebeld.

Nieuwe features van de OPUS als intercom

  • Groepsoproep met auto-answer: zo kan een OPUS toestel een interne oproep doen naar een andere OPUS in de woning.  Deze functie is ideaal wanneer men niet weet waar een medebewoner zich in de woning bevindt of wanneer men aan alle aanwezigen via de luidspreker van de aanwezig OPUS’sen een algemene boodschap wil brengen. Deze intercomfunctie loopt via Voice-over-IP volgens het SIP-protocol. Ook via smartphone is dit mogelijk op voorwaarde dat op de smartphone een SIP app geïnstalleerd werd. Zou de boodschap via smartpone gecommuniceerd worden, dan gebeurt dit via de SIP app en niet via een klassieke telefoonoproep.
  • Intercomfunctie ingeval meerdere OPUS’sen in een woning geïnstalleerd zijn: communicatie van de ene naar de andere OPUS via SIP*. Aan de OPUS’sen wordt een contactnaam, bv. ‘living,’, ‘keuken’, … toegekend om zo een specifieke OPUS te kiezen via dewelke men wil communiceren.

* Op voorwaarde dat er een SIP-server voorzien is.

Het wissen van favorieten blokkeren zodat een favoriet niet meer per ongeluk kan gewist worden door eventjes te lang te drukken op een favoriet. Dit blokkeren gebeurt via ‘Instellingen’ op je OPUS scherm.

Alarm keypad functie

Alarmtoets om alle gewenste alarmfuncties via de OPUS te beheren. Deze alarmfuncties kunnen op OPUS tevens met een pascode beveiligd worden. Via de PROSOFT kan men vrij bepalen welke functionaliteiten onder deze alarmtoets zichtbaar zijn. Dit enkel als statusweergave ofwel ook als daadwerkelijk bedienbaar.  

Geschreven door Koen Debruyne