Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

TELETASK constant lichtregeling

Een maximum aan comfort

Het TELETASK domoticasysteem werd onlangs uitgebreid met de constant-lichtregeling.
Dankzij deze constant-lichtregeling wordt uw comfort de hele dag op topniveau gehouden. Dit terwijl uw energiekost daalt en de levensduur van uw verlichting toeneemt.

Door gebruik te maken van een aanwezigheidsmelder en een 0-10V lichtsensor verbonden aan een analoge ingang, schakelt de constant-lichtregeling het kunstlicht aan in geval van onvoldoende daglicht. BijĀ voldoende daglicht wordt de verlichting gedimd of zelfs volledig uitgeschakeld. De perfecte oplossing voor kantoren en klaslokalen waar dankzij deze constant-lichtregeling ervoor gezorgd wordt dat het lichtniveau op het werkoppervlak constant is gedurende de volledige dag.

Valt er dus meer natuurlijk daglicht binnen, dan zal het kunstlicht dimmen zodat de totale hoeveelheid licht (lux) in de ruimte constant blijft. Ook omgekeerd zal de hoeveelheid kunstlicht toenemen naarmate de hoeveelheid binnenvallend daglicht daalt. Voor grote landschapskantoren kan men bovendien een onderscheid maken tussen de lichtband dicht bij het raam, de lichtband in het midden van de ruimte en de lichtband het verste verwijderd van het raam.

Voordelen:

  • energiebesparend
  • minder vermoeiend doordat onze ogen zich gedurende de dag niet moeten aanpassen aan de hoeveelheid licht
  • minder branduren voor de verlichting resulteert in het langer meegaan van de verlichting

Dit kan tevens gecombineerd worden met aanwezigheidsdetectie zodat het licht bij afwezigheid niet nodeloos blijft branden.

Geschreven door Ruben Berlamont