Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

AMTRON laadstation in de abdij van Scourmont

De abdij van de Notre-Dame de Scourmont ligt niet ver van de stad Chimay. In 1850 vestigden de monniken van de orde van Cîteaux hun trappistenklooster op het plateau van Scourmont. Rond het klooster werden een boerderij, een brouwerij en een kaasmakerij gebouwd.

De monniken leven volgens de regels van de heilige Benedictus waarbij het gebed (persoonlijk of in groep) wordt afgewisseld door werk (op de akkers of in de brouwerij) en rust. De abdij staat bekend om zijn kaas-en bierproducten. De inkomsten van de abdij worden deels verzekerd door de verkoop van deze producten. De inkomsten uit de verkoop worden grotendeels besteed aan sociale hulpverlening. In het klooster is er ook een herberg waar groepen jonge mensen, priesters... tijdelijk verblijven om zich geestelijk te herbronnen. De kerk, de tuin en de begraafplaats kunnen gratis bezichtigd worden. De brouwerij daarentegen kan niet bezocht worden.

In de abdij doet men enerzijds veel inspanningen om de individualiteit en authenticiteit van het klooster te behouden. Maar anderzijds staat de tijd er niet stil.

Onlangs werd in de abdij een AMTRON oplaadstation van MENNEKES, type Premium met stopcontact type 2 op een roestvrijstalen kolom geïnstalleerd. In deze Premium-versie is het oplaadstation uitgerust met een RFID-systeem. Het user management is eenvoudig en gratis draadloos te beheren dankzij de MENNEKES Charge app. Ook in de abdij van Chimay heeft men oog voor een duurzame toekomst!