Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Keurig kabelmanagement bij Pattyn Group

De Pattyn Groep, een familiebedrijf met meer dan 300 medewerkers, is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van industriële verpakkingsmachines en -lijnen voor de voedingsindustrie. Met deze verpakkingstechnologie worden groenten, fruit, brood, oliën, vetten, chocolade, noten… volledig automatisch afgevuld, gewogen of geteld en verpakt in 5-30kg dozen of grote pallet containers. De Pattyn Groep exporteert naar 70 landen en ondersteunt meer dan 1000 klanten wereldwijd.

Sinds haar oprichting in 1952 is Pattyn voortdurend in expansie en investeert ze continu in de toekomst. Binnen de groep zijn er 6 divisies: Pattyn Packing Lines (België), Pattyn Bakery Division (Frankrijk), Pattyn North America (VS), GMP - Pattyn Film Division (Spanje), Pattyn Metal Construction (België) en sinds kort ook Pattyn South America. Doorheen de jaren heeft Pattyn haar positie in de industriële verpakkingsindustrie wereldwijd versterkt en is het de doelstelling om deze leidende positie in een steeds veranderende markt te behouden.

Uitbreidingen en nieuwe investeringen zijn dus een must. In de industriezone “De Blauwe Toren” investeerde Pattyn 3 miljoen euro in een nieuw kantoorpand. Voor de geleiding van de kabels en de voorzieningen van stroom en data naar de werkplek onder het vloerniveau werd geopteerd voor het PUK vloergootsysteem met enerzijds de PUK vloergoten, type UKR, en anderzijds de PUK vloerdozen. Door het voorzien van de verschillende aansluitpunten op de gewenste posities kunnen zo de ruimtes optimaal ingericht worden.

Onlangs werd voor de afdeling Pattyn Metal Construction (PMC) een voormalig industriegebouw aan de Pathoekeweg te Brugge omgetoverd tot een nieuwe productieruimte van ca. 3.500m². Hier werden volgende productie activiteiten ondergebracht: plooien, plaatwerk, laser snijden, lassen, poederlakken. De afgewerkte machine onderdelen worden op korte tijd en in kleine series aangeleverd bij Pattyn Packing Lines. De productiesite voor PMC werd volledig gerenoveerd met specifieke aandacht voor duurzaamheid. Voor de geleiding van het kabelmanagement werd geopteerd voor de WIBE kabelladders KHZSP 400 in Sendzimir plaatstaal en de kabelbanen PEMSABAND, eveneens in Sendzimir verzinkt plaatstaal en voorzien van het inschuifbaar clicksysteem. Dankzij dit uniek CLICK verbindingssysteem wordt de installatietijd aanzienlijk verminderd vermits de kabelbanen op rechte tracés eenvoudig gekoppeld kunnen worden zonder het gebruik van koppelplaten.

Het kabelmanagement werd op vakkundige wijze geplaatst door de installateursfirma Elektriciteit Rik Vandemoortele bvba uit Izegem. BASIL Architecture uit Aalter stond in voor het architecturale concept en realisatie van dit project.