Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

PUK vloergoten en MENNEKES AMTRON in beMatrix

De firma beMatrix te Roeselare groeide uit tot een wereldspeler op het vlak van modulaire standenbouwsystemen. Het beMatrix kadersysteem bestaat uit snel opbouwende, aluminium frames, waarin panelen of textieldoeken opgespannen worden. Het beMatrix systeem werd ondertussen uitgebreid met bogen, pivoterende deuren, textiel sleuven, plafonds, vloeren, enz. Ondertussen is beMatrix in meer dan 47 landen actief.

Door de stijgende vraag naar het beMatrix systeem kondigde een bedrijfsuitbreiding zich aan. Met de aankoop van extra bedrijfsgebouwen kon de productie en opslagruimte aanzienlijk verhoogd worden om zo aan de toenemende marktvraag te voldoen.

Voor de uitbreiding van de gebouwen werd ook beroep gedaan op Stagobel materialen. Voor de showroomhallen, waar de nieuwe standconcepten uitgetest worden, diende voor de aanvoer van de technieken voor een flexibele oplossing gekozen te worden. Installateur Algemene Elektriciteit Stragier Bruno bvba uit Roeselare koos voor deze toepassing voor het zwaar belastbaar UBK vloerkanaal van PUK. Dankzij dit type vloerkanaal met uitneembaar deksel kunnen, waar ook gewenst, de nodige aansluitpunten voor stroom en water voorzien worden. Het gebruik van transpaletten en vorkheftrucks in deze ruimte vormt geen enkel probleem en dit dankzij het zwaar belastbaar karakter van dit type vloerkanaal tot 25kN!

beMatrix is niet enkel innovatief in standenbouwsystemen maar ook zeer vooruitstrevend in de keuze van hun wagenpark, dat enerzijds uit volledig elektrische wagens en anderzijds plug-in hybrides bestaat. Om deze hybride variant ook zoveel mogelijk elektrisch te laten rijden, werden in 2016 zes AMTRON Premium toestellen van MENNEKES geĆÆnstalleerd. Vermits deze via een gateway met lastmanagement voorzien zijn, kunnen zo de te grote pieken in het verbruik opgevangen worden. In 2018 werd de oplaadinfrastructuur verder uitgebreid door de installatie van zes bijkomende laadpunten. Alle oplaadstations werden vakkundig geplaatst door de installateursfirma Tacktechnics uit Meulebeke.