Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Carmeuse in Moha - WIBE in Mora

Carmeuse is een wereldreferentie in de productie van kalk en kalkderivaten die 94 productiesites bezit, verspreid over Europa, Noord-Amerika en Afrika. Onder de Belgische vestigingen die zich in Wallonië in de provicies Luik en Namen bevinden, neemt de vestiging van Moha een belangrijke plaats in voor de productie van kalkhoudende aggregaten, kalksteen met gehalte en ongebluste kalk.

Van zijn kant is WIBE, de vermaarde fabrikant van kabelladders, gevestigd in Mora, Zweden. In de fabriek van Mora produceert WIBE per jaar meer dan één miljoen meters kabeldragers. Moha - Mora: toeval? 

Beslist, wat niet wegneemt dat de kabelladders van WIBE, vervaardigd in Mora, ten zeerste geapprecieerd worden in de kalkgroeven van Carmeuse in Moha. Voor de exploitatielijnen in open lucht werd gekozen voor ladders van het type KHZP, thermisch verzinkt, speciaal ontworpen voor buiteninstallaties.

De HS/lS voedingscabine op de rechteroever is met het distributienet verbonden door middel van thermisch verzinkte ladders van type KHZ. Deze zijn hellend op de bodem geïnstalleerd en rusten op dubbele pendels type 20. De stevigheid van de ladders is een zeer gewaardeerd pluspunt. KHZP en KHZ weerstaan perfect aan de lokale extreme atmosferische omstandigheden. Daarenboven wordt de ophoping van het alom in de kalkgroeven aanwezig stof beperkt door de hexagonale vorm van de langsliggers. 

Zo draagt de superieure kwaliteit van de WIBE kabeldragers in belangrijke mate bij tot de betrouwbaarheid van de  productieprocedés van Carmeuse.