Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Chocolaterie & roosterij FREDERIC BLONDEEL

Belgische chocolade is bijna werelderfgoed, de favoriete zoete lekkernij voor mensen wereldwijd. België heeft een grote variëteit aan topchocolademerken en meester-chocolatiers. Chocolaterie & Roosterij Frederic Blondeel uit Brussel is hiervan een schitterend voorbeeld.

Frederic Blondeel is niet alleen een gerenommeerd chocolatier, daarnaast staat hij ook bekend als een befaamde torrefacteur of anders gezegd, een brander van cacaobonen. Dankzij de aller modernste technieken creëert de meester-chocolatier zijn ‘grand cru chocolades’ in twee ateliers in Brussel en in het West-Vlaamse Beauvoorde. Het assortiment omvat repen & minirepen, pralines, couvertures, poeders en broodbeleg-spread.

De chocolade productie gebeurt in de werkplaatsen onder de meest optimale omstandigheden en de hoogste hygiënische vereisten. Voor de geleiding van de bekabeling voor stroom werd gekozen voor PEMSA BLACK C8 draadgoten die dankzij hun esthetisch, hoogstaande afwerking met hun gladde, egale zwarte coating naadloos én onopvallend in het interieur kunnen ingepast worden. Dankzij haar hoge corrosiebestendigheid is deze draadgoot de ideale keuze voor toepassingen in de voedselindustrie.

Daarnaast werd geopteerd voor enkele AMAXX contactdooscombinaties van MENNEKES die, centraal in het atelier gemonteerd,  aan de medewerkers een directe toegang tot het stroomnetwerk geven. Daarnaast geeft een MENNEKES 3KRAFT combinatie met bevestiging aan het plafond de chocolatiers toegang tot stroom, perslucht en , indien gewenst, data.

De installatie werd vakkundig geplaatst door de firma MIND uit Jette, een jong bedrijf dat volledige renovatieprojecten ontwerpt, beheert en opvolgt met een extra nadruk op techniek en de integratie ervan.