Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

DEHN beveiligt Fujirebio

Het Japanse biotechbedrijf Fujirebio, gevestigd in het voormalig kantoorgebouw van Innogenetics te Zwijnaarde, staat bekend voor zijn in-vitro diagnostica. Een bekende toepassing hiervan is de zwangerschapstest.

Bij de constructie van het gebouw in 1999 werd reeds een externe bliksembeveiliging voorzien volgens de toenmalige regelgeving. Toen het gebouw werd overgenomen door de nieuwe eigenaar werd een risicoanalyse uitgevoerd in het kader van het Koninklijk Besluit op de veiligheid van elektrische installaties op arbeidsplaatsen. Voor de bliksembeveiliging werd daarvoor een beroep gedaan op de risicoanalyse uit de bliksembeveiligingsnorm NBN EN 62305-2. Hieruit resulteerden een aantal te nemen maatregelen. Zo werd de bestaande externe bliksembeveiliging aangepast naar een bliksembeveiligingsinstallatie niveau 4 (LPL IV) volgens de huidige norm NBN EN 62305. Daarbij werd de bliksembeveiliging geïsoleerd opgesteld om gevaarlijke vonkvorming te vermijden ten opzichte van de technieken op het dak. Ook qua interne bliksembeveiligingdienden de nodige beschermingsmaatregelen  genomen worden: het algemeen laagspanningsbord werd uitgerust met een Type 1 + 2 gecombineerde bliksemstroom- en overspanningsafleiders met geïntegreerde voorzekering: DEHNvenCI. Verder werden verschillende verdeelborden en koppelborden uitgerust met een DEHNguard Type 2 beveiliging.

Zowel de risicoberekening als alle aanpassingen werden vakkundig uitgevoerd door de firma HELEBLITZ uit Moerkerke.  Door de keuze van DEHN bliksem- en overspanningsbeveiliging is Fujirebio de bliksem te snel af!