Sinds april 2017 zijn alle campussen van AZ Groeninge Kortrijk onder één dak gevestigd op de Campus Kennedylaan. In het totaal huisvest deze campus 950 patiënten, 200 artsen en 2500 medewerkers. Met uitzondering van enkele afdelingen van de campus Reepkaai zijn alle eenheden naar deze nieuwe locatie verhuisd.
De campus Kennedylaan is nu voorzien van 21 operatiezalen, een spoedafdeling en een extra afdeling intensieve zorgen. Het labo en de medische beeldvorming hebben nog extra uitbreidingsmogelijkheden. De nieuwbouw biedt ook ruimte aan vier bunkers voor radiotherapie. Verder is de inrichting van een extra dagziekenhuis, een uitbreiding van de pediatrie en kantoren ook voorzien.
Het vier verdiepingen tellend gebouw is opgevat als een gezondheidsdorp waarin alle verblijfsruimtes rechtstreeks daglicht en zicht hebben op de verschillende buitenruimtes en patio's. De identieke gevelelementen uit beton zorgen voor een uniform beeld en versterken de rustige uitstraling van het geheel. Bij het ontwerp van dit nieuw ziekenhuis werd de nadruk gelegd op het belang van natuurintegratie. Het gebouw is volledig omringd door groen. Waar je je binnen ook bevindt, er is altijd contact met of een verwijzing naar de groene omgeving.
Ook de parking werd in de groene omgeving geïntegreerd. Deze ligt deels verzonken in de grond en is voorzien van groene bermen en bomen. Verder wordt de groene gedachte versterkt door de aanwezigheid van 12 MENNEKES laadstations voor elektrische auto's. Voor deze installatie werd een flexibele oplossing gekozen met de toestellen AMTRON Premium 11 R T2. Deze toestellen werden nu ingesteld zodat iedereen ze gratis kan gebruiken, maar met de optie om ze later uit te rusten met een gateway om zo lastmanagement, monitoring, beheer van buitenaf en facturatie van het verbruik mogelijk te maken.
Verder beschikken alle ziekenkamers over de nieuwste accommodatie en alle comfort. Voor de geleiding van de bekabeling werden tal van Stagobel producten ingezet. Zo werden PEMSA draadgoten in bichromaat uitvoering gemonteerd voor de bekabeling van de verlichtingstoestellen en de stopcontacten. De aluminium wandgoten DUCTEL zorgden dan weer voor een esthetische bekabeling. Er werd beroep gedaan op de stijgladders WIBE KHZSP voor het kabelmanagement voor de elektrische stroomtoevoer. Voor de geleiding van de bekabeling in het vals plafond werden de PEMSA kabelkanaalsystemen PEMSABAND en INDUCANAL ingezet. In het kantoorgedeelte van het ziekenhuis werd het PUK vloergootsysteem gemonteerd.
De studie elektrotechnieken werd uitgevoerd door studiebureau Ingenium nv uit Brugge. Alle materialen werden vakkundig geïnstalleerd door Electro Entreprise nv uit Gullegem.
Dankzij haar uitgebreid portfolio leverde Stagobel de gepaste oplossingen voor het kabelmanagement in dit project.