Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Weylerkazerne Brugge – op en top duurzaam, met MENNEKES

Op een fantastische locatie in de historische Brugse binnenstad onderging de Weylerkazerne een ware transformatie. Dit gebeurde onder leiding van VDD Project Development, in combinatie met de expertise van het Brugse architectenbureau Salens Architecten. De Weylerkazerne is een site die reeds verschillende bestemmingen kende, waaronder een klooster en een infanteriekazerne. De voormalige benaming werd behouden, als eerbetoon aan majoor Weyler die er jarenlang de leiding had.

De recente totaalrenovatie van dit indrukwekkende gebouw voorziet een mix van 40 wooneenheden en 4 handelspanden. Zo wordt de verbinding met de stad gelegd. Om dit prachtige erfgoed te eren, werden cruciale historische elementen zoals bijvoorbeeld de raampartijen behouden. Deze vormen een mooi samenspel met de hedendaagse accenten, vooral terug te vinden in de nieuwbouw-bovenverdieping.

Recentelijk werd dit herbestemmingsproject bekroond tot ‘Beste Vastgoedproject 2023’ tijdens de uitreiking van de Brugge Awards.

Vlak naast de Weylerkazerne werd een bijhorende ondergrondse parking gebouwd, voorzien van een publiek en privaat gedeelte. Met het oog op duurzame mobiliteit diende ook een professionele oplossing voor het laden van elektrische voertuigen voorzien te worden. In iedere garagebox voor privégebruik werd een laadstation geïnstalleerd en geconfigureerd door de firma Electro Verbeke uit Deinze. In totaal werden hiervoor 17 MENNEKES AMTRON® Professionals voorzien. De indienststelling gebeurde met ondersteuning van het Stagobel e-Mobility team.

De laadpunten werken met autorisatie via een RFID badge, zodat enkel de eigenaars over toegang tot dit laadstation beschikken. Er is een statisch lastmanagement voorzien om het maximaal vermogen van het verdeelbord te controleren. Op het hoofdbord is ook een dynamisch lastmanagement voorzien. Op die manier kunnen meerdere wagens tegelijk opladen.

Dankzij het MENNEKES laadsysteem kunnen alle bewoners van de Weylerkazerne vlot en efficiënt hun e-cars opladen. Dit beklemtoont het duurzaamheidskarakter van dit project, één van de topprioriteiten van dit mooie project!