Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Laadstations AMTRON in woonwijk

De voormalige staaldraadfabriek Den Draad in Gentbrugge krijgt een herbestemming als nieuwe, duurzame wijk waar ecologisch bewuste bewoners kunnen genieten van een groene omgeving dichtbij de stad. Projectontwikkelaar Re-Vive combineert in dit project op doordachte manier energiegebruik, de inzet van duurzame materialen én een hoog comfortniveau.

Na de saneringswerken kon het project van start gaan en dit in verschillende fases. In de eerste fase werden op de 4,5 hectaren grote site dertig laagenergie-appartementen opgetrokken alsook een 500 m² kantoorvloer. Daarnaast werden aan de straatzijde vijf passiefwoningen gebouwd.

In fase 2 werden 28 passief- en laagenergiewoningen voorzien, waaronder vier kangoeroewoningen. In een derde en laatste fase werden 25 woningen met tuin gebouwd. Vermits met dit project ook een maximale sociale interactiviteit beoogd wordt, werd de wijk tevens voorzien van een buurtpark met groenzones en speelzones voor kinderen van verschillende leeftijden.

In dit project wordt ook de nodige aandacht geschonken aan e-Mobility: bewoners met een elektrische wagen kunnen een aangepast laadpunt aankopen. Installateur Brontec nv voorziet met het Mennekes laadstation AMTRON Xtra voor de woning een laadpunt dat ook vanuit de woning geconsulteerd en bediend kan worden via de gratis downloadbare Mennekes Charge App. Zo kan men niet enkel de actuele status van het laadstation zien, maar kan men bijvoorbeeld ook een tijdssturing instellen en de laadgeschiedenis consulteren. Ook de toegangscontrole gebeurt via de smartphone.

Voor de montage van de AMTRON werd geopteerd voor het RVS buizenframe, waarin alle bekabeling in het frame ingewerkt wordt zodat het strak design gewaarborgd blijft.
Verder geeft Re-Vive ook zelf het goede voorbeeld met een deels elektrisch wagenpark voor de eigen werknemers. In de ondergrondse parking werd hiervoor een AMTRON Premium voorzien zodat meerdere werknemers aan de hand van een RFID badge hun wagen kunnen laden.

Ook in het project Den Draad zorgt het AMTRON laadstation voor het efficiënt, geruisloos en milieuvriendelijk laden van de elektrische wagen.