Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Design kabelmanagement in Office Carbon

Office Carbon, gelegen in hartje Brussel, bevindt zich op de vierde verdieping van een postmodern gebouw dat vroeger dienst deed als ministerieel kabinet. Office Carbon is een realisatie van Atelier Carbon Architecten, een multidisciplinair architectenteam.

Na een lange zoektocht voor een geschikte kantoorlocatie, waar het functionele met het aangename gecombineerd kon worden, namen ze eind vorig jaar hun intrek in de nieuwe kantoren in centrum Brussel. In deze nieuwe kantooromgeving zijn niet enkel het functionele maar ook de flexibiliteit en het schaalbare de belangrijke factoren.

Bij de inrichting van hun kantoren speelde Atelier Carbon al heel snel met het idee om naast hun eigen werkplek een co-working initiatief te integreren. Zo kan je er als start-up een flexplek, een bureau-eiland tot zelfs een afgesloten kantoorruimte huren. Dit geeft startende ondernemingen de kans hun activiteiten op maat te ontplooien. Vermits deze start-ups in de kantoorruimte van het Atelier Carbon team geïntegreerd worden, komt dit de kruisbestuiving tussen de verschillende teams ten goede.

Wat de inrichting van de kantoren betreft, werd voor het kabelmanagement geopteerd voor de STAGO kabelgoten. Deze voeren de stroom- en datakabels op een eenvoudige manier doorheen de kantoren. Naast zijn flexibiliteit en montagevriendelijkheid werd voor deze STAGO kabelgoot gekozen omwille van de strakke, industriële look met hoge esthetische waarde. Deze kabelgoten bieden immers de stoere, industriële touch in dit eigentijds interieur.

Voor de bediening van de verlichting werd gekozen voor het schakelmateriaal LS990 van JUNG omwille van de tijdloze en strakke vormgeving. Gekenmerkt door de smalle afdekramen en de strak afgelijnde, rechte vorm getuigt het LS990 schakelmateriaal van een duidelijke uitstraling en karakter. Met de LS990 schakelaar worden naast de verlichting diverse andere technieken bediend.

Office Carbon is uitgegroeid tot een rustige en creatieve werkplek, waar het aangenaam werken én vertoeven is. De Stagobel materialen werden op vakkundige wijze geplaatst door installateur C.T.B.-Elek uit Buggenhout.