Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Kabelmanagement in nieuw complex Engels Group

Onlangs nam de Engels Group haar intrek in een nieuw distributiecentrum te Malle. Na een verblijf van 95 jaar in het centrum van Antwerpen verlieten ze het stadscentrum om naar een nieuw complex van ca. 70.000m² in de industriezone van Malle te verhuizen.

Groep Engels is een overkoepelende groepering die uit verschillende divisies bestaat, m.n. Thermo Comfort, invoerder en verdeler van HVAC systemen, Engels Surfaces  en Engels elektro-groothandel.

De gebouwen in de binnenstad waren ontoereikend om dit uitgebreid productaanbod optimaal te beheren, stockeren en verhandelen. Om de groei de volgende decennia te kunnen waarborgen werd gekozen voor een nieuwe locatie buiten het stadscentrum. In hun nieuw complex in Malle kunnen alle diensten gecentraliseerd worden, m.n. een nieuw logistiek centrum, een moderne toonzaal als blikvanger en uiteraard nieuwe burelen. Ook aan het welzijn van de werknemers werd gedacht door het inrichten van een ontspannings-/fitnessruimte en het voorzien van tal van sportfaciliteiten zoals bijvoorbeeld een looppiste.

Dit nieuwe complex diende uiteraard van de nodige stroom- en internetbekabeling voorzien te worden. Voor het kabelmanagement werd onder meer gekozen voor de PEMSA kabelgoten, waarvan meer dan 1 km doorheen het complex geïnstalleerd werd. Voor de STAGO kabelgoten in de uitvoering wit mat gelakt werd gekozen om de kabels aan het plafond in de burelen in goede banen te leiden. In de vloer werd dan weer voor de PUK vloergoten en -dozen gekozen. Om de werknemers op hun werkplek van de nodige stroom- en internet te voorzien boden de SUPRA bureautica-aansluiting van IBConnect de geschikte oplossing. Meer dan 40 stuks vonden hun bestemming op de werkplekken.

Ook in het magazijn dienen de werknemers op eenvoudige en snelle manier toegang tot stroom en internet te krijgen. Hiervoor boden de AMAXX contactdooscombinaties van MENNEKES het ideale antwoord. Vergeten we tenslotte ook de DEHN componenten in de verdeelborden niet te melden die de elektrische installatie voor bliksem- en overspanningen behoeden.