Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

JUNG design schakelmateriaal in Stadhuis Antwerpen

Het Stadhuis Antwerpen was dringend aan vernieuwing toe. Het gebouw voldeed niet langer aan de huidige eisen en authentieke elementen zoals schilderijen en de gouden wandbekleding waren in heel slechte staat. Een grondige restauratie en renovatie van dit meer dan 450 jaar oude gebouw werd gestart.

In april 2018 gingen deze werken van start. Sinds juni 2022 kreeg het gebouw zijn oorspronkelijke functie als bakermat van de stad terug en werd het opnieuw opengesteld voor alle bezoekers.

Met deze werken werden ook de technieken in alle ruimten zoals de kabinetten, de raadzaal, de serverlokalen, … aangepakt. Dus ook de elektrische installatie werd vernieuwd.

Het schakelmateriaal moest het historische gebouw in al zijn grandeur alle eer aandoen. De keuze door het architectenbureau HUB viel al snel op het JUNG LS990 design schakelmateriaal dat dankzij zijn verschillende uitvoeringen naadloos in de diverse historische vertrekken kon ingepast worden. In de historische ruimtes werd gekozen voor een uitvoering in Messing Antiek; terwijl in de modernere locaties werd geopteerd voor wit en zwart. Daarnaast werden enkele accenten voorzien in bleu outremer foncé, één van de 63 tinten van Les Couleurs® Le Corbusier.

Voor de aansturing van de verlichting werd gekozen voor het KNX gebouwenbeheersysteem. JUNG BA-taster druktoetsen en JUNG KNX wandbewegingsmelders in de passende kleur of passend materiaal zorgen voor een intuïtieve bediening.

De installatie en programmatie werd vakkundig uitgevoerd door de installateursfirma EVIP uit Kontich en de integrator SUMI uit Kortrijk.