Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Duurzaam beleid bij JATI & KEBON: MENNEKES laadstations

Dat Jati & Kebon duurzaamheid hoog in het vaandel draagt is een feit. Zo werden op hun parking 4 MENNEKES AMEDIO® Professional+ laadpalen geïnstalleerd. Deze laadzuilen beschikken over alle troeven voor een future proof laadinfrastructuur gekenmerkt door een hoge bedrijfszekerheid, een modern design en de nieuwste elektronica. Elke laadpaal beschikt over 2 oplaadpunten met een laadvermogen van elk 22KW, over een geïntegreerde modem voor gegevensoverdracht en over een energiemanagement functie. De laadpalen zijn gekoppeld aan de zonnepaneel-installatie zodat de laadpalen met groene energie gevoed worden.

Dankzij dit intelligent lastmanagementsysteem wordt ook op piekmomenten een energie-efficiënte oplaadstabiliteit gegarandeerd. Dit lastmanagementsysteem maakt immers optimaal gebruik van het netwerk, steeds rekening houdend met de lokale omstandigheden.

Een ander voordeel van dit lastmanagementsysteem is de grote bedrijfszekerheid dat geboden wordt. Ingeval een aantal voertuigen gelijktijdig worden geladen kunnen alle verbonden voertuigen op volle kracht geladen worden. Ingeval de som van de gevraagde stroomsterktes van alle in gebruik zijnde oplaadpunten een maximale stroomsterkte overschrijdt, dan grijpt het lastmanagementsysteem in. De laadstromen voor de laadpunten in gebruik worden in dit geval verlaagd. Zo zorgt het lastmanagement voor een hoge beschikbaarheid én bedrijfszekerheid voor het laden van elektrische voertuigen. Bovendien kunnen zo dure stroompieken in de elektriciteitsvoorziening voorkomen worden.

Davy Verstuyft van de firma Verstuyft-Lanssens nv uit Aalter stond voor dit project in voor de studie van de technieken én de vakkundige installatie ervan.

Benieuwd naar de Stagobel oplossingen voor kabelmanagement die in het Jati & Kebon Furniture project geïnstalleerd werden? Klik hier.