Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Duurzame mobiliteit bij Roularta Media Group

Roularta Media Group is een gevestigde waarde in het medialandschap. Deze Belgische multimediagroep met nieuwsmagazines als kernactiviteit publiceert onder meer De Zondag, De Streekkrant, Knack, Trends, Libelle en Flair. Roularta is tevens de stuwende kracht achter de TV-zender Kanaal Z. 

Met een uitgebreid duurzaamheidsbeleid zet het bedrijf onder andere sterk in op energie-efficiëntie en het beperken van de CO2-uitstoot. In dit kader behaalde Roularta vorig jaar het ISO 50001 certificaat. De problematiek van de klimaatopwarming ligt het management nauw aan het hart. Zo werden twee van hun sites uitgerust met in totaal bijna 2000 zonnepanelen. De duurzame werking van hun nieuwe drukpers is een ander voorbeeld van hun ecologische visie waarbij hun duurzaamheidsprincipe gecombineerd wordt met hun economische doelstellingen.

Om ook te kunnen inspelen op duurzame mobiliteit installeerde Roularta voor het laden van hun elektrische wagens tien AMEDIO® laadpalen van MENNEKES, verdeeld over drie sites. Zo kunnen terzelfdertijd twintig elektrische wagens opgeladen worden. Een uitbreiding met twaalf extra laadpalen staat reeds op de planning.

De MENNEKES laadzuilen werden vakkundig geplaatst door MobilityPlus.