Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

JUNG LS 990 legt de final touch in unieke chalet te Aalter

In de bossen van Aalter werd een archetypische vakantiechalet omgebouwd tot permanente eengezinswoning. Om het vakantiegevoel te behouden werd beslist om het bestaande chaletvolume te bewaren. Dankzij het goudkleurige buitenschrijnwerk vormt de gevelpartij een warme, natuurlijke toets binnen de prachtige, bosrijke omgeving. De uitbreiding via een staalconstructie met een minimum aan zuilen en muren zorgt voor een open architectuur en een naadloze overgang van het interieur in de bosomgeving.

De woonvertrekken, een opeenvolging van zithoek, eetkamer en keuken, bieden een ‘belvedère’ op de omringende fauna en ora. De centraal gelegen keuken met ruim kookeiland vormt het hart van het huis. De slaapkamers bevinden zich aan de achterzijde, met uitzicht op de meer intieme tuinzones.

Om de juiste accenten in de woning te leggen werd gekozen voor het JUNG schakelmateriaal in het tijdloze programma LS 990 in de unieke kleuren van Les Couleurs® Le Corbusier. De tinten van Les Couleurs® Le Corbusier zorgen in deze woning voor het nodige contrast met de zwarte houten vloeren en de helderwitte wand- en plafondafwerking. Er werd geopteerd voor de blauwtint ultramarijn Blue Outremer doorheen het hele huis, niet alleen voor de schakelaars, maar ook voor de structurele pilaren, de trap en de sofa in het woongedeelte. Ombre Natural kleurt de muur, de vloer en het plafond van de badkamer. Het JUNG schakelmateriaal in het tijdloze design LS 990 zorgt ontegensprekelijk voor de final touch in deze woning.

Naast het strakke design bezitten deze schakelaars ook de nodige technologie en intelligentie om de verlichting en het  binnenklimaat via het KNX gebouwbeheersysteem te sturen. Met de stijlvolle JUNG F 50 schakelaars kunnen alle gewenste functies en scènes intuïtief bediend worden. De JUNG Smart Visu Server zorgt voor een gebruiksvriendelijke bediening via de app.

BASIL architectuur uit Aalter stond in voor het architecturale ontwerp van dit project.