Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Een Smart Home via TELETASK domotica

TELETASK is dé perfecte oplossing voor elke woning waarvoor de wens bestaat om alle technieken centraal te beheren. Dit wordt nog maar eens bewezen door de toepassing in deze compleet gerenoveerd herenhuis te Turnhout.

Het is een algemeen gegeven dat een hedendaagse woning niet langer bestaat uit enkel stopcontacten en lichtkringen. De moderne woning bevat immers tal van technieken. Dankzij de integratie van deze technieken wordt deze woning omgetoverd tot een smart home, klaar voor de toekomst.

De eigenaars van dit pand hadden de wens om alle technieken op elkaar af te stemmen en, uiteraard, om alles overzichtelijk te kunnen bedienen. Het resultaat is een domoticasysteem dat de bewoners meerwaarde biedt op vlak van comfort, veiligheid, flexibiliteit en, niet te vergeten, rationeel energiegebruik. Zo werden de verlichting, verwarming, koeling, ventilatie, toegangscontrole en muziek … geïntegreerd.

Voor de bediening werd gekozen voor de TELETASK AURUS bedieningspanelen die een intuïtief bediencomfort bieden en die door hun strakke vormgeving tijdloos zijn qua design. Diverse modellen uit de AURUS-reeks werden toegepast: gaande van een 2-voudige bediening tot en met de AURUS OLED touchpanels met 8-voudige bediening en contrastrijk OLED display.

Aanvullend werden in de woning 4 MAIOR 15” touch PC schermen geïnstalleerd, waarmee alle technieken van de woning op basis van een grondplan en toegevoegde foto’s beheerd worden. Zo navigeren de bewoners niet alleen door hun domotica functionaliteiten maar kunnen extra info’s zoals weerbericht of verkeersinformatie geraadpleegd worden. Vermits de MAIOR over een ingebouwde microfoon en luidspreker beschikt doet hij perfect dienst als VoIP videofoon binnenpost.

Als videofoon outdoor unit werd geopteerd voor de DIVUS OPENDOOR buitenpost (één aan de voordeur en één aan de poort), die alle bezoekers op een perfecte manier onthaalt.

Ook de NUVO muziekinstallatie wordt door het TELETASK systeem wordt aangestuurd. De muziek weergalmt door de woning via de WHD inbouwluidsprekers, een streling voor het oor én oog.

 

De TELETASK DoIP NANOS centrale is kloppend hart van deze slimme woning. Deze werd uitgebreid met relaismodules, FET-dimmers en een DALI-gateway voor het aansturen van de verlichting; de Daikin warmtepomp wordt aangestuurd via een Modbus koppeling. De muzieksturing gebeurt via het IP netwerk.

Vergeten we tenslotte niet dat deze installatie met de iSGUI app ook vanop afstand op een veilige manier kan bediend worden.

Deze installatie werd vakkundig uitgewerkt en geplaatst door de firma RGB uit Olen.