Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

ELOYA kiest voor duurzaamheid met MENNEKES laadstations

ELOYA, opgericht in 1934, staat bekend als een beroepsfederatie voor professionals binnen de elektrotechnische sector in België. Met meer dan 90 jaar ervaring biedt ELOYA haar leden vakkundige ondersteuning in de vorm van juridisch en technisch advies, opleidingen en evenementen. Vandaag verenigt ELOYA meer dan 1.500 leden en biedt de federatie uitgebreide steun op het gebied van administratie, veiligheid en techniek met aandacht voor toekomstige veranderingen.

ELOYA hecht ook veel belang aan haar ecologische voetafdruk. In haar duurzaamheidsinspanningen meet, vermindert en compenseert ELOYA haar CO₂-uitstoot door middel van energiezuinige maatregelen en boomplantprojecten.

In lijn met haar duurzaamheidsdoelen heeft ELOYA 8 MENNEKES AMTRON® Professional laadpalen geïnstalleerd, waarvan 3 toestellen aan het gebouw en 5 verspreid op hun parking, gemonteerd op inox frames. Alle laadpalen zijn publiek toegankelijk zodat zowel het personeel alsook de bezoekers hun e-car kunnen laden. De laadstations zijn gekoppeld aan een CPO, i.e. een Charge Point Operator om via deze weg de geladen energie te factureren. De laadpalen werken met dynamisch lastmanagement. Via een externe kWh-meter wordt het actueel verbruik in het gebouw gemonitord afhankelijk van het gemeten verbruik wordt de laadstroom dynamisch geregeld. De installatie van deze laadstations is één van ELOYA's initiatieven voor een groenere toekomst.

ELOYA zet niet enkel in op haar eigen duurzaamheid maar wil ook haar leden hierbij ondersteunen. Zo organiseert ELOYA regelmatig opleidingen rond dit thema, waaraan Stagobel met plezier haar medewerking verleent.

Met de installatie van de MENNEKES AMTRON® laadstations heeft ELOYA opnieuw een belangrijke stap naar een duurzamere wereld voor haar en haar leden gezet.