Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

HARIBO zet stappen in duurzame mobiliteit

Het Duitse familiebedrijf HARIBO produceert sinds 1920 hoogwaardige fruitgom, snoep en marshmallows. Het internationale merk is verkrijgbaar in meer dan 120 landen en stelt ruim 7.000 medewerkers tewerk. Het bedrijf is ondertussen tot een wereldspeler uitgegroeid. HARIBO produceert op 16 locaties in 10 landen. 

Als familiebedrijf is HARIBO ook bewust bezig met haar toekomstbestendigheid. Dit geldt zowel op het vlak van haar producten en productie, maar bijvoorbeeld ook als het gaat om een steentje bijdragen aan duurzame mobiliteit. 

Op hun productiesite te Kontich werden in het verleden al een aantal MENNEKES Smart laadzuilen geïnstalleerd. Onlangs werden op de parking aan de voorzijde van het bedrijf 3 dubbele en 4 enkele AMTRON® Professional laadstations geïnstalleerd. Deze laadpunten zijn uitgerust met een intern energiemanagement, wat garant staat voor een energie-efficiënte oplaadstabiliteit, ook tijdens piekmomenten. Het lastmanagement zorgt immers voor een hoge beschikbaarheid én bedrijfszekerheid voor het laden van de e-cars. Bovendien kunnen zo dure stroompieken in de elektriciteitsvoorziening voorkomen worden.

Dankzij deze laadzuilen kunnen zowel HARIBO medewerkers als bezoekers snel en efficiënt via het RFID badgesysteem laden. Zo levert HARIBO een mooie bijdrage aan een duurzamere wereld.