Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Lithobeton kiest voor WIBE & PEMSA support in transformatorcabines

Lithobeton, een familiale KMO uit Snaaskerke, is een gevestigde waarde voor zowel prefab betonproducten voor water- en wegenbouw als voor cabines voor middenspanning.

De firma telt ca. 170 medewerkers verspreid over twee vestigingen, m.n. Gistel en Baudour. Met een expertise van meer dan 70 jaar staan ze hun klanten met raad en daad bij om samen met hen oplossingsgericht alle projecten uit te werken. Kwaliteit – duurzaamheid – partnership: dit zijn de kernwaarden waarrond hun activiteiten opgebouwd zijn.

Lithobeton profileert zich de laatste jaren als gewaardeerd specialist in behuizingen voor energiedistributie (middenspanning). In de afgelopen 25 jaar is Lithobeton uitgegroeid tot de referentie voor geprefabriceerde betoncabines op de Belgische markt.  Daarnaast groeit de aanwezigheid op Nederlandse en Noord-Franse markt jaar na jaar. De klanten voor deze transformatorcabines zijn zowel netbeheerders als installatiebedrijven. De cabines worden in vaste vormen geproduceerd en afgewerkt volgens de wens van de klant met de nodige deuren, roosters, aarding en kabeldoorvoeren.  De buitenafwerking houdt rekening met de eisen van de omgeving waarin de cabines geplaatst worden. Dit concept past volledig in de duurzaamheidsstrategie van Lithobeton waarbij de volledig uitgeruste MS/LS cabines een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk hebben.

In deze transformatorcabines is een eenvoudige en weldoordachte geleiding van de bekabeling een cruciaal punt. De Sendzimir verzinkte WIBE kabelladder type KHZSP met open zeskantige zijbomen en geperforeerde sporten vormen de ideale oplossing om de zware laagspanningskabels (240 mm²) te geleiden. Vermits deze een groot gewicht vertegenwoordigen, bieden de WIBE kabelladders de nodige stevigheid voor het kabelmanagement. De PEMSA draadgoten worden gebruikt voor de geleiding van de kabels voor verlichting, aarding ... Deze kabels wegen aanzienlijk minder en zijn minder talrijk zodat de PEMSA draadgoten voor deze toepassing de meest geschikte oplossing zijn.

In de Lithobeton cabines maken WIBE & PEMSA letterlijk onze baseline waar: SUPPORT MATTERS – ondersteuning troef!