Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Het Sint-Wivinaklooster te Dilbeek

De nieuwe thuishaven voor reclamebureau Famous

De Sint-Wivina-abdij, ook wel bekend als de Abdij van Groot-Bijgaarden, is een voormalig benedictinessenklooster. Recent werd het domein herbestemd. Het beschermde gedeelte van het klooster werd gerenoveerd in opdracht van het Brusselse reclamebureau Famous dat er zijn kantoren vestigt.

De ruimtes werden omgetoverd tot mooie, open vergaderlokalen en bureaus. Voor het kabelmanagement viel de keuze op PUK vloerdozen in RVS uitvoering voor nat te reinigen vloeren : de ideale keuze vermits ze makkelijk installeerbaar zijn én ze bovendien perfect in de bestaande antieke vloeren kunnen worden geïntegreerd.

Daarnaast werd in de gebouwen ook het JUNG KNX gebouwenbeheersysteem geïnstalleerd. Daar een belangrijk deel van het gebouw beschermd is, was het belangrijk dat de beschadigingen aan wanden, plafonds en vloeren zo beperkt mogelijk werden gehouden. Met een klassieke schakeling was dit onbegonnen werk; door de implementatie van KNX was de bekabeling eenvoudig. De retro schakelaars werden op de KNX bus gekoppeld via de JUNG KNX drukknopinterfaces. Het schakelen en dimmen van de verlichting in de kantoren en vergaderzalen gebeurt door het gebruik van aanwezigheidsmelders in combinatie met de JUNG KNX DALI gateway. In de vergaderzalen optimaliseert de constant lichtregeling de lichtsterkte; eveneens kan de gebruiker kiezen om het licht manueel te schakelen of te dimmen.

KNX biedt ook een meerwaarde inzake de veiligheid in het gebouw. Indien geen aanwezigheid wordt gedetecteerd, wordt het alarm automatisch gewapend. Daarnaast wordt bij het opzetten van het alarm alle verlichting uitgeschakeld en worden alle manuele bedieningen terug gereset om nadien terug in standaardmodus te werken. Bij een alarmmelding wordt alle verlichting aangeschakeld. Dit heeft een afschrikkend effect en zorgt ervoor dat de beelden van de bewakingscamera's nog duidelijker zijn. Tevens werd de HVAC op het gebouwenbeheersysteem gekoppeld. In een latere fase wordt de kapel gerenoveerd.

Door de modulaire opbouw van KNX is de uitvoering van een project in verschillende fases geen enkel probleem.