Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Isomo breidt uit, WIBE komt ter hulp

In de Benelux is ISOMO het bedrijf met de langste traditie in de productie van geëxpandeerd polystyreen (EPS). De merknaam 'isomo' is uitgegroeid tot een generieke naam voor EPS.

Enige tijd geleden besliste ISOMO het bestaande productiecomplex in Kortrijk uit te breiden met een nieuwbouw van 20 m hoog. Daarbij stelde men zich de vraag hoe de technische uitrustingen van beide gedeelten met elkaar konden verbonden worden.

Beide gebouwen werden onderling verbonden door middel van 3 vakwerkbruggen (*), type WIBE S1000, die op een hoogte van 6m geïnstalleerd zijn en die de draagsteun vormen voor alle hoofdleidingen voor elektriciteit, perslucht en het ventilatiesysteem.

In de technische ruimten van de nieuwbouw werden meerdere honderden meters thermisch verzinkte WIBE kabelladders, type KHZSP, en STAGO kabelgoten en kabelbanen verwerkt.

(*) WIBE vakwerkbruggen zijn horizontale buisconstructies met driehoekige doorsnede en grote  spanwijdte - tot 30 m – die  als steun kunnen dienen voor  transportbuizen, vloeistofl eidingen, kabelladders, e.d. Alle metalen onderdelen zijn thermisch verzinkt door onderdompeling.