Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Sint-Salvatorkerk in Harelbeke

De prachtige 18de-eeuwse Sint-Salvatorkerk te Harelbeke werd in 1974 als beschermd monument erkend. Het is dan ook verheugend vast te stellen dat TELETASK, trendsetter in avant-garde domotica, uitgekozen werd voor de comfortregeling van de interne verlichting van deze oude decanaatskerk. 


Het hart van het domotica systeem is de NANOS centrale, met 2 AUTOBUS kabels zodat de bekabeling met behulp van TDS13500 modules vanop de zolders kon uitgevoerd worden. Zo ontstond een uiterst flexibele installatie, die centraal bediend wordt van op diverse LATUS panelen. Drie lichtsensoren beheren de verlichting in de kerk. Wanneer er voldoende daglicht is, worden de lichten gedoofd; bij schemering worden een aantal lichten ingeschakeld en hoe donkerder het wordt, hoe meer lichtpunten worden bijgeschakeld. 

Schakelklokken zorgen er verder voor dat er tijdens de openingsuren van de kerk voldoende verlichting is, 's avonds worden ze terug gedoofd. 

Op de LATUS panelen, tenslotte, zijn een aantal toetsen voorgeprogrammeerd. Zo kunnen verschillende scenario’s bepaald worden: zondagsmis, vroegmis, avondmis, huwelijkinzegening, begrafenis…

In de Sint-Salvatorkerk schijnt het licht in de duisternis… dankzij TELETASK!