Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

JUNG KNX in Charmehotel Den Berg

Bij Charmehotel Den Berg in Londerzeel is de klant koning. Het hotel telt 19 luxueuze kamers, een wellness met privé terras, bar, restaurant, hotelshop en eventhal.

Voor een optimale sturing van de elektrische installatie en de integratie van technieken zoals verlichting, airco, zonwering… is JUNG KNX als overkoepelend systeem onontbeerlijk. Het decentrale KNX karakter wordt hier optimaal benut. Zo is iedere kamer voorzien van een eigen schakelkast met schakel-, dim-, en jalouzieactoren voor het sturen van de verlichting, stopcontacten en zonwering. Via een kaartlezer aan de ingang van elke kamer worden de bedienpunten, stopcontacten, airco en verlichting ge(des)activeerd. De verlichting in de passagezones wordt bediend via JUNG KNX wand- en plafondbewegingsmelders.
Zo genieten hotelgasten in alle comfort terwijl spaarzaam met energie wordt omgesprongen.

Het JUNG KNX weerstation stuurt de verluchtingskoepels en tuinverlichting. De feestzaal is op elektrisch vlak opdeelbaar. De zaal- en RGBWW-DALIverlichting aan de bar wordt via de visualisatie naar de gewenste sfeer gebracht. Koeltogen worden automatisch gestuurd in functie van de gewenste sfeer.
Het JUNG KNX systeem werd op professionele wijze geïnstalleerd door Electro Muyshondt terwijl de firma Domica voor de feilloze integratie van het systeem heeft gezorgd.

Op de parking van het hotel werden twee AMTRON PREMIUM E 11 T2 laadstations voor elektrische voertuigen geïnstalleerd. Deze toestellen met stopcontact type 2 laten elke bezoeker toe om met de eigen laadkabel op het laadpunt aan te sluiten. Dit type laadstation werd gekozen met het oog op de toekomst. Momenteel worden ze in eigen beheer met RFID badges gebruikt, maar op termijn kunnen ze gekoppeld worden aan een externe chargepoint-operator of aan een lastmanagement.

Mede dankzij de producten uit het Stagobel portfolio kunnen de gasten zorgeloos genieten van hun verblijf in Charmehotel Den Berg.