Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Sporthal De Winning

Sporthal De Winning werd grondig gerenoveerd. Voor de verlichting werd beroep gedaan op het gekende beheersysteem KNX van JUNG. Naargelang de voorziene activiteit, bv. schoolactiviteiten, trainingen, competitiewedstrijden... worden drie verschillende verlichtingsniveaus voorzien. Tegen het plafond zijn drie helderheidsmeters gemonteerd, die elk de DAL I kanalen van hun gebied sturen. In de zaal zelf zijn zes bewegingsmelders geïnstalleerd die het volledige speelplein bewaken. Bij beweging wordt de verlichting ingeschakeld en naar het overeenkomstig niveau gedimd. Als er gedurende 15 minuten geen beweging is, wordt het verlichtingsniveau naar 3% van het normaal niveau gebracht en, na nog eens 15 minuten, volledig op nul gebracht. Men kan te allen tijde de controle van de zaal manueel overnemen, ‘alles uit' of ‘alles aan' bevelen, of de helderheidswaarden aanpassen.

Voor de visualisatie van het geheel werd voor het modulaire softwarepakket JUNG Facility Pilot gekozen. Op het KNX Smart Pilot touchscreen kan de verlichting steeds manueel aangepast worden, bijvoorbeeld op 20% gebracht worden voor onderhoudswerken. Op de startpagina wordt de actuele luxwaarde, de dimstand en het actueel verbruik aangegeven. Het verbruik wordt door een KNX kWh-meter van Lingg & Janke over het bussysteem verstuurd, gearchiveerd en in een grafiek gevisualiseerd.

De sporthal wordt ook voor andere doeleinden gebruikt: sinterklaasfeest, nieuwjaarsreceptie, toneelvoorstellingen, e.a. Elke activiteit komt overeen met een ‘sfeer' die over het aanraakscherm kan opgeroepen, en eventueel aangepast worden. De bewegingsmelders en de constante lichtregeling worden op dat moment uitgeschakeld. De geïntegreerde weekschakelklok biedt de mogelijkheid het helderheidsniveau voor schoolactiviteiten van maandag tot vrijdag, tussen 8u en 17u, aan te houden, terwijl ‘s avonds het helderheidsniveau van de trainingen mag gevolgd worden. 

Het is onmiskenbaar dat het KNX systeem van JUNG een niet te versmaden meerwaarde betekent voor de gerenoveerde sporthal van Gingelom.