Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

JUNG KNX stuurt brandweerkazerne Kaprijke

De nieuwe brandweerkazerne in Kaprijke is een feit! De vroegere locatie voldeed niet meer aan de huidige normen en kampte met een groot plaatsgebrek. Daarom werd beslist een nieuwe kazerne op te trekken. Het kostenplaatje voor dit nieuwbouwproject bedraagt ca. 1,8 miljoen euro.

Het nieuwbouwcomplex bestaat uit twee bouwlagen waar o.a. voldoende kantoorruimte, kleedkamers en uiteraard een grote voertuigenhal als stelplaats voor de brandweerwagens voorzien worden. Op de eerste verdieping worden o.m. een leslokaal en een verblijfsruimte voor het brandweerteam voorzien. Het gebouw telt zes inrijpoorten.

In het gebouw worden de aanwezige technieken en installaties via het JUNG KNX gebouwenbeheersysteem gestuurd, waardoor het gebouw tot een Smart Building omgetoverd wordt, zowel op energetisch als op functioneel vlak.

In dit gebouw fungeert het JUNG KNX gebouwenbeheersysteem als centrale basis voor de bediening van de verlichting en zonwering. De KNX combi-actoren en de KNX DALI gateways schakelen en dimmen de verlichting die aangestuurd wordt via JUNG KNX F40 drukknoppen en KNX plafondbewegingsmelders 360°. De jaloezieën worden aangestuurd via de KNX jaloezie-actoren en het KNX universeel weerstation. Met het JUNG meld- en bedienpaneel MBT2424 kan op intuïtieve wijze de verlichting geschakeld en gedimd worden en kan de zonwering in de juiste stand gebracht worden. Aanvullend kunnen via dit touchpanel de gewenste scènes opgeroepen worden. De JUNG Visu Pro Server zorgt voor de visualisatie van het KNX systeem. Vermelden we tot slot dat voor het schakelmateriaal de keuze viel op de JUNG AS500 reeks in alpinewit.

De studie van de elektrotechnieken werd uitgevoerd door studiebureau Aiko uit Maldegem. De installatie werd op vakkundige wijze uitgevoerd door de firma Aboté – Light Inspiration uit Adegem. De firma Dynamitec uit Waarschoot zorgde voor de programmatie.

Als exclusief verdeler van het JUNG gamma voor de Belgische markt is Stagobel trots een bijdrage tot de brandweerkazerne geleverd te hebben.