Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Kabelmanagement in Trans-Beton

Het bedrijf Trans-Beton is gespecialiseerd in de productie van prefab- en stortklare beton met vestigingen in Wingene, Lokeren en Roeselare. Daarnaast zijn zij ook leverancier van zand, grind en een breed gamma aan prefab-elementen. Jaarlijks produceren zij 250.000 à 300.000 m³ beton.

Sinds kort is hun nieuwe vestiging in het Kluizendok te Gent een feit: een havensite voor de aanlevering van hun grondstoffen. 

Vanuit het Kluizendok te Gent worden de verschillende vestigingen van Trans-Beton bevoorraad. De nieuwe Gentse centrale is dankzij het nodige machinepark van o.m. de wegers, mengers en silo's uitgerust om een capaciteit van 250 tot 300 m3 per uur te produceren.


Voor het kabelmanagement werd gekozen voor WIBE kabelladders omwille van hun zelfdragend karakter. De kenmerkende zeskantige gesloten zijboom van de kabelladder zorgt er bovendien voor dat de kans op stofophoping minimaal blijft, wat zeker in een dergelijke stoffige omgeving van groot belang is. Verder werd aan de kabelladders doorheen het machinepark in vele gevallen ook een waterleiding- en perslucht systeem bevestigd.

Daarnaast werd gekozen voor PEMSA draadgoten, die ideaal zijn voor installatie in moeilijke circuits met veel bochten, stijgtracés, .... Het uiterst flexibele PEMSA systeem kent voor deze toepassing geen beperkingen. Daar de materialen buiten opgesteld zijn en dus weer en wind moeten trotseren werd gekozen voor de warmverzinkte uitvoering omwille van hun corrosiebestendig karakter.