Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Kantoorgebouw Kopal Kortemark

Kopal nv is Belgisch marktleider in metalen omheiningen en poorten. De firma, opgericht in 1980, telt ca. 90 medewerkers en beslaat een oppervlakte van 15000 m². Kopal heeft een eigen R&D afdeling, een modern productiepark en een volautomatische poedercoat-afdeling. Naast België is Kopal eveneens actief in o.m. Frankrijk, Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland.

Onlangs werd een nieuw kantoorgebouw opgetrokken als aanvulling op de bestaande kantoren. Voor het kabelmanagement in de vloer werd geopteerd voor de PUK UKR verzonken vloergoten met apart, afsluitbaar deksel, aangevuld met uitgeruste PUK UEKD3-V-G vloerdozen en trekdozen in kunststof.

Dankzij deze vloergoten wordt de bekabeling in een mum van tijd voorzien: de kabels worden eenvoudigweg in de vloergoten geordend en vervolgens met het deksel afgesloten. De kunststof UEKD3-V-G vloerdoos, voorzien van een dekselset met inklapbare kabeluitlaat, is uniek in zijn soort.

In tegenstelling tot vergelijkbare modellen zit in bekabelde toestand deze inklapbare kabeluitlaat onder het deksel, waardoor deze geen obstructie kan vormen of niet kan afbreken, wanneer over de vloerdoos gelopen wordt.

Voor de sturing van de verlichting en zonwering werd geopteerd voor het KNX gebouwenbeheersysteem. Zo werden JUNG KNX schakelactoren en KNX DALI gateways ingezet voor de sturing van de verlichting. Door middel van JUNG KNX drukknoppen en het JUNG KNX universeel weerstation wordt de zonwering met RADEMACHER KNX buismotoren, naar wens ofwel automatisch ofwel manueel gestuurd. Voor de manuele bediening van verlichting en zonwering werden in het kantoorgebouw JUNG KNX A creation F50 drukknoppen voorzien. Voor de automatische sturing van de verlichting worden JUNG KNX bewegingsmelders 180UP voor wandmontage en JUNG KNX mini-bewegings-/aanwezigheidsmelder voor plafondmontage voorzien, waarmee ook constant-lichtregeling gerealiseerd wordt. Daarnaast werd ook een JUNG KNX Smart Panel 5.1 voorzien als centraal bedienpunt voor de verlichting en de zonwering.

De studie van de elektrotechnieken werd uitgevoerd door studiebureau B2Ai uit Roeselare. De installatie van de materialen werd uitgevoerd door de installateursfirma CERATEC uit Ploegsteert terwijl de integrator DYNAMITEC instond voor de vakkundige programmatie van het KNX systeem.