Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Knap kabelmanagement in parking Vrijdagmarkt

De Vrijdagmarkt te Gent, het grote marktplein in het hartje van de stad, beschikt - naast de talloze brasserieën en cafeetjes - over een ruime ondergrondse parking die plaats biedt aan 648 wagens. De parking is 24/24 open en dankzij de centrale ligging vlot bereikbaar.

Om technische redenen was het volledige kabeldraagsysteem aan vervanging toe. Daarnaast werden een aantal aanpassingen doorgevoerd om het comfort van de parkinggebruikers en de energie-efficiëntie te verho­gen. Zo werd energiebesparende verlichting voorzien. Samen met de nodige nutsleidingen werd ook de bekabeling van de detectie-, vei­ligheids- en telsystemen gecentraliseerd. Een vernieuwd kabeldraagsysteem was dus aan de orde.

Zo werd onder meer gekozen voor de PEMSA G+- Rejitech plafonddraadgoot in de uitvoe­ring BLACK C8. Deze draadgoot met hoge bescherming tegen corrosie is ideaal voor integratie in vochtige en agressieve milieus. Vermits parkings bij regenweer gekenmerkt worden door een hoge luchtvochtigheid, biedt PEMSA BLACK C8 hiervoor de ideale oplossing. De keuze voor het type G+- Rejitech plafond­draadgoot was dus snel gemaakt. Dit type draadgoot kan makkelijk door één persoon gemonteerd worden dankzij de eenvoudige plafondbeugels met sleufgaten. Zijn G-vorm maakt het gebruik van C-beugels overbodig. De gekozen hoogte van 100mm is hier de ideale afmeting voor plafondmontage met een beperkte doorgangshoogte.

Daarnaast werd geopteerd voor de warmver­zinkte, geperforeerde PEMSABAND kabel­banen. Dankzij hun uniek CLICK-verbindings­systeem kunnen ze heel eenvoudig gekoppeld worden, wat een aanzienlijke reductie van de installatietijd betekent. Koppelplaten voor de montage van rechte tracés worden zo overbo­dig. Dankzij hun reliëfstructuur kunnen deze kabelbanen een hoge belasting aan. Voor dit project is PEMSABAND de beste oplossing voor het kabelmanagement.

Vermelden we ook dat de PEMSA Spiderband, het ophangsysteem met kabels, in de gewelven met grote hoogtes gemonteerd werd voor de ophanging van de PEMSA G+ draadgoten en kabelbanen. Spiderband zorgt voor een flexi­bele, snelle en eenvoudige montage en heeft een belastingscapaciteit tot wel 120 kg.

We zijn heel trots dat onze PEMSA materialen de bekabeling in Parking Vrijdagmarkt in goede banen leiden!