Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Dienstencentrum Heusden

Het dienstencentrum te Heusden is een laagenergiegebouw met een E-peil van 69 met behoud van alle comfort. Dit lage energiepeil is het resultaat van een efficiënt en duurzaam energiemanagement. Dit uit zich in alle facetten van het gebouw, zoals de in de dakbedekking geïntegreerde zonnepanelen, warmterecuperatie via warmtepompen en intelligente sturing van de verlichting en zonwering. 

Voor dit laatste zocht het dienstencentrum een kwalitatieve, betaalbare en duurzame oplossing met garantie naar de toekomst. Het open KNX beheersysteem, ondertussen gebruikt door meer dan 200 fabrikanten, biedt de hoogste toekomstgarantie. Dankzij zijn decentrale intelligentie geniet KNX bovendien een ongeëvenaard solide karakter.

Uit de brede waaier van KNX fabrikanten bleek JUNG met zijn kwalitatieve en innoverende KNX producten de voor de hand liggende keuze. Alle kantoren zijn uitgerust met een aanwezigheidsmelder met afwezigheidsfunctie. Via continue lichtregeling wordt optimaal gebruik gemaakt van het buitenlicht. Kunstlicht wordt daarbij continu geregeld zodat dit slechts het buitenlicht zal bijtreden om het vereiste lichtniveau in de burelen constant te houden. Vergeet men bij het verlaten van het bureel de verlichting uit te schakelen dan gebeurt dit automatisch.

Ook de zonwering werd in het KNX geheel geïntegreerd. Deze wordt via een weerstation bijgestuurd en beveiligd tegen felle wind of regen. Dat functioneel eveneens stijlvol minimalistisch kan zijn, getuigen de JUNG FLAT DESIGN bedieningssensoren. Deze ultravlakke bediening komt slechts 7,8mm uit het pleisterwerk, zonder gebruik van een buiten standaard inbouwdoos of speciale pleisterkit. De toetsen zijn daarbij slijtvast gegraveerd, zodat de bediening in een oogopslag duidelijk wordt.