Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Thornton windmolenpark

De constructie van het prestigieuze 325 MW offshore windmolenpark van C-Power op de Thorntonbank, op 30 km van de Belgische kust telt 54 turbines. 

Voor een deel van de stalen funderingsstructuren van de windmolens wijzen we graag op de niet zichtbare, maar toch essentiële bijdrage van WIBE in de structuur van de sokkels van de windmolens. Voor iedere sokkel was een behoorlijk aantal stukken kabelladder van diverse lengtes nodig. Alles moest perfect in de zgn. "midsection" van de windmolen passen met het oog op de uitgebreide bekabeling. De kabelladders moesten op maat gezaagd en, aansluitend, zorgvuldig verzinkt worden.

Stagobel maakte daarom, met de hulp van WIBE, een set met de exacte onderdelen (ladders, koppelplaten, hulpstukken...) die aan alle voorschriften van het lastenboek beantwoorden. In een agressief zeemilieu is het immers vanzelfsprekend dat de thermische verzinking onberispelijk moet zijn om alle corrosie, ook op de uiteinden, te voorkomen. Ook hiervoor beschikt WIBE over de gepaste middelen. Een proefopstelling, met op de kabelladders gemonteerde RVS kabelklemmen type ER, doorstond met goed gevolg de voorgeschreven kortsluittesten.

Het Thornton windmolenpark levert een belangrijke bijdrage tot de Europese en Belgische objectieven rond hernieuwbare energie en de reductie van de CO2 emissie. Elke tussenstap is belangrijk. Wij zijn overtuigd dat de kwalitatieve WIBE materialen hier hun steentje toe bijdragen.