Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Biotechlabo's VIB

VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) verricht baanbrekend onderzoek naar de basis van het leven. De resultaten van het wetenschappelijk onderzoek worden toegepast in geneeskunde, landbouw en industrie.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Gent (Zwijnaarde). Daar bevindt zich ook het UGent-VIB-Onderzoeksgebouw FSVM, dat onlangs werd uitgebreid, en dat zich specialiseert in moleculair biomedisch onderzoek, planten systeembiologie en bioinformatica.

Biotechlabo's moeten aan strenge eisen voldoen. Een belangrijk aspect is de veiligheid en betrouwbaarheid van de elektrische voeding op de verschillende laboratoriumtafels. Hierbij viel de keuze dan ook, terecht, op de nieuwe wandkanalen van KOPOS, die voortaan deel uitmaken van het Stagobel portfolio van kabelkanalen.

In deze specifieke toepassing biedt het gebruikte type wandkanaal KOPOS PK 90x55D (hoogte 90 mm, diepte 55 mm) talrijke voordelen, zowel voor de gebruiker als voor de installateur. De kanalen zijn vervaardigd uit hard zelfdovend PVC en zijn dubbelwandig, waardoor een grote stevigheid verkregen wordt, ze zijn temperatuurbestendig en bestand tegen bijtende en verontreinigende stoffen. De installatie verloopt snel en eenvoudig, want het deksel en de mechanismen 45x45mm klikken rechtstreeks in de dekselopening, zonder gebruik van toestelbekers. Daarenboven zijn KOPOS wandkanalen uiterst prijsgunstig en uit voorraad leverbaar.

Vermelden we terloops dat ook meerdere honderden meters geperforeerde metalen kabelbanen in deze installatie verwerkt werden.