Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Lannoo: The Book Factory

Om een oplossing te bieden aan de krappe behuizing liet Uitgeverij Lannoo in Tielt een gloednieuw pand The Bookfactory optrekken. The Bookfactory telt vier verdiepingen en biedt naast kantoorruimte voor ca. 50 werknemers ook plaats voor een expositieruimte met bibliotheek, een bistro en een aula.

Als vloergootsysteem werd gekozen voor het verzonken vloergootsysteem UKR van PUK omwille van het innovatief montagesysteem, wat de installatie aanzienlijk eenvoudiger maakt. Zo dienden de bouwdozen niet meer afzonderlijk op chapeniveau afgeregeld te worden en werden de vloergoten voorzien van een klikbaar deksel. Gezien per vloerdoos alle vereiste nutsvoorzieningen vooraf bepaald waren, konden alle kabels op voorhand voorzien worden. Dit leverde voor de installateur een aanzienlijke tijdswinst tijdens de ruwbouwfase op.

Zo moesten per doos 2 bekistingslichamen USK 259V-150 geplaatst worden om het niveauverschil tot aan de eindafwerking te kunnen opvangen. Voor de afwerking werd gekozen voor gepolierd beton. Verder werd er geopteerd voor de nat te reinigen vloerdoos-dekselsets UEBDM 45-V-WD, RVS-deksels met markeerrand en een centrale kabeluitlaat en met een diepte van 45mm. Zo konden de dekselsets ook met het gepolierde beton opgevuld worden wat resulteerde
in een egaal afgewerkte vloer. De dekselsets konden haarfijn afgeregeld worden via de in hoogte regelbare nivelleersets UNE, zelfs tot 245mm. Verder werden ook trekdozen met de dekselset UEBD 45-V-E geïnstalleerd.

Vloergootsysteem UKR van PUK: synoniem van kwaliteit, duurzaamheid en tijdswinst bij installatie. Daar is The Bookfactory wel een sprekend voorbeeld van.