Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Referentieproject Aurubis Olen

Aurubis AG is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van non-ferrometalen en één van de grootste koper-recycleerbedrijven ter wereld. Als ‘multi-metaal leverancier’ produceert Aurubis al meer dan 150 jaar koper en andere metalen, belangrijk voor de verdere modernisering en ontwikkeling van het dagelijkse leven. Of het nu gaat om hernieuwbare energie, e-mobiliteit, digitalisering of verstedelijking: de vraag naar metalen zal altijd bestaan. Voor deze technologieën vormen metalen een essentieel onderdeel. ‘Slim en verbonden’ kan enkel onder meer door het gebruik van metalen gerealiseerd worden.

De Aurubis groep beschikt over een uitgebreide metallurgische knowhow en technisch geavanceerde installaties die voldoen aan de hoogste toonaangevende milieunormen. Hun core business is de verwerking en optimale recycling van complexe concentraten en het recyclen van grondstoffen tot metalen van de hoogste zuiverheid, zoals goud, zilver, nikkel, tin … De vestiging te Olen verwerkt jaarlijks tot 135.000 ton recyclagematerialen en produceert o.a. koperdraad en staven en profielen.

Snelle aanpassingen aan de productiefaciliteiten maken deel uit van de dagelijkse activiteiten in het moderne productieproces. Hiervoor zijn plug-in apparaten voor de toevoer van stroom veel handiger dan een vaste installatie. Naast de stroomvoorziening behoort nu ook een krachtig netwerk tot de basisuitrusting van een productie-installatie. Gecombineerde industriële contactdooscombinaties voor energie en data bieden de ideale oplossing: zij verlagen de kosten en bieden de elektrische installatie een grote flexibiliteit.

Zo zijn doorheen de Olen vestiging op tal van locaties in de productiehallen AMAXX contactdooscombinaties geïnstalleerd. Met haar uitgebreid AMAXX assortiment voor de voorziening van energie en data biedt MENNEKES de gepaste oplossing voor elke toepassing, ook in extreme omstandigheden gekenmerkt door bijvoorbeeld vuil en hitte. Dankzij hun modulair ontwerp kunnen deze combinaties met zowel netwerkcomponenten als energieverbindingen samengesteld worden. Daarnaast biedt de behuizing voldoende ruimte voor noodstoppen, signaallampen, energietellers, persluchtkoppeling en hoofdschakelaars. De kunststof behuizing zorgt bovendien voor een storingsvrije werking van RF componenten (bv. WLAN-routers).

Het is weer maar eens bewezen: ook in de AURUBIS productiehallen functioneren AMAXX contactdooscombinaties onder extreme omstandigheden feilloos.