Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Dawson Duel te Bellewaerde

Als eerste pretpark in Europa laat Bellewaerde haar bezoekers genieten van een primeur: de nieuwste sensationele attractie Dawson Duel, de eerste Duelling Alpine Coaster in Europa.

Attractiegangers leggen via een unieke wandelbrug eerst een tocht tussen de boomtoppen af naar de imposante toren, die zich op een hoogte van 25 meter bevindt. Daar kunnen de bezoekers het mooie uitzicht eventjes bewonderen om daarna het tweede deel van deze challenge aan te vatten, waar ze al racend in sledes in een sneltempo duelleren om de spannende afdaling tussen de bomen naar de finish af te leggen.

Voor de ontwikkeling en de bouw van deze nieuwste attractie werd een budget van 4 miljoen euro voorzien. Aanvang november ging de constructie van start. Dagelijks stonden zo’n 30 technici en arbeiders in om deze attractie tijdig te voltooien. Voor de geleiding van het kabelmanagement onder het gondeltracé werd gekozen voor de PEMSA draadgoten vermits deze draadgoot makkelijk verknipbaar is en zo dé ideale oplossing is om het bochtenwerk van het tracé probleemloos te volgen. Voor deze toepassing opteerde men bovendien voor de uitvoering BLACK C8 als dé perfecte keuze omwille van haar hoge bescherming tegen corrosie in vochtige en agressieve milieus.

Dankzij haar esthetisch hoogstaande afwerking met haar gladde, egale coating en haar zwarte kleur laat de draadgoot zich perfect én onopvallend integreren aan de onderzijde van het baantraject. Zo werd ongeveer 1 km PEMSA BLACK C8 gemonteerd.

Daarnaast werden in de technische ruimte naast de attractie ook vier MENNEKES AMAXX contactdooscombinaties geplaatst om in geval van een onderhoud of interventie makkelijk toegang tot stroom te hebben.

De Stagobel producten werden op vakkundige wijze geïnstalleerd door de firma Callewaert nv uit Harelbeke. Zo kunnen de attractiegangers met volle plezier genieten van de Dawson Duel!