Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

PEMSA BLACK C8 draadgoten in het Aquarium-Museum van ULiège

In het Aquarium-Museum in Luik kan de bezoeker de waterfauna van de oceanen, zeeën, meren en rivieren van over de hele wereld ontdekken en er kennismaken met meer dan 150 soorten waterdieren. In het Museum kunnen bezoekers bijna 20.000 geconserveerde of geskeletteerde dierlijke specimen uit de hele wereld bekijken. Het Aquarium-Museum maakt deel uit van de Universiteit van Luik en werd opgericht in 1962.

Het Aquarium stelt er 2.500 vissen en ongewervelde dieren tentoon in ongeveer 50 bassins die in 3 grote zalen zijn opgesteld. In de zaal ‘Biodiversiteit van de aquatische wereld’ kan de bezoeker kennismaken met de Europese zeeën met o.a. haaien en murenen, de tropische zeeën, de koraalriffen ...

Onlangs werd de verlichting van deze aquaria vernieuwd. Deze werken werden uitgevoerd in opdracht van de Universiteit van Luik en opgevolgd door de afdeling voor het Beheer van Vastgoed en het studiebureau TGI. Daartoe werd in de technische ruimten van de verschillende zalen een nieuw kabeldraagsysteem voor de geleiding van de stroomkabels voor de verlichting geïnstalleerd.

Vanwege het vochtige, zoute en agressieve karakter eigen aan deze maritieme omgeving koos de installateur SRL Servais uit Sprimont voor PEMSA draadgoten in de uitvoering BLACK C8 vanwege hun hoge corrosiebestendigheid. De PEMSA BLACK C8 draadgoten worden gekarakteriseerd door een hoogwaardige esthetische afwerking dankzij een gladde en egale coating, vrij van scherpe randen. Het groot zelfherstellend karakter van de beschermlaag in geval van beschadiging door krassen speelt ook een belangrijke rol in deze corrosieve omgeving.

Stagobel is er zeer trots op te hebben bijgedragen aan de verdere uitbouw van dit expertisecentrum voor dierlijke biodiversiteit! De onderhoudsploeg van de ULiège kan nu genieten van een perfect up-to-date installatie!