Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Stagobel kabelmanagement in woonzorgcentrum

Het woonzorgcentrum Sint­Rafaël te Liedekerke ondergaat grote uitbreidingswerken. Het nieuwe complex bestaat uit 99 woonzorgkamers, 2 meerpersoonskamers en 3 assistentiewoningen.

Omdat het de bedoeling is om het woonzorgcentrum kleinschaliger te organiseren en het zo aangenamer te maken voor de bewoners wordt het woonzorgcentrum opgedeeld in twee sites, nl. Residentie Rafäel en Residentie Sara. In het nieuwe concept wordt de nieuwbouw onderverdeeld in ruimtes voor kleinere leefgroepen en worden bijvoorbeeld lange gangen vermeden.

Het complex telt verschillende verdiepingen en is telkens in drie zones opgedeeld: de twee buitenzones gereserveerd voor kamers voor de bewoners en het middenblok waarin o.a. de kantoren, een kiné­ruimte, een cafetaria met terras, een kapper… ondergebracht zijn. Vermelden we ook nog dat het woonzorgcentrum over een prachtige, omheinde tuin zal beschikken waar de bewoners zich kunnen verpozen.

Voor dit project werd de studie van de elektrotechnieken uitgevoerd door ingenieursbureau Istema uit Gent. De Stagobel materialen werden vakkundig geplaatst door de installateursfirma EEG Group uit Gullegem.

Voor het kabelmanagement van dit nieuwbouwproject werd geopteerd voor diverse gamma’s uit het Stagobel productassortiment om de kabels voor allerlei technieken en nutsvoorzieningen in goede banen te leiden. Zo monteerde men diverse honderden meters Pemsaband met
C-beugels op de hoofdtracés zoals in gangen en grote ruimtes. Voor de aftakking naar de kleinere ruimten werd gekozen voor de PEMSA plafonddraadgoot omwille van de eenvoudige en snelle montage, wat uiteraard de nodige tijdswinst opleverde. WIBE kabelladders werden omwille van hun robuust karakter gemonteerd in de stijgkokers. Vermelden we tenslotte ook nog dat het JUNG schakelmateriaal in het tijdloos design van de LS990 reeks geïnstalleerd werd.