Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Taminco & WIBE

Bij Taminco draait het allemaal om amines! De naam zegt het zelf: The Amine Company.

Taminco is een van 's werelds grootste producent van alkylamines en afgeleide producten. Dat zijn vitale chemische bouwstenen die onder meer gebruikt worden om verf, medicijnen en shampoo te produceren. 

De bedrijfssite in de Gentse havenzone, het hoofdkwartier van Taminco, heeft een oppervlakte van maar liefst 25 hectare. Ze wordt doorkruist door een indrukwekkend netwerk van opslagplaatsen, reactoren, vatenvulposten, ja zelfs een WKK installatie (warmtekrachtkoppeling) die goed is voor een vermindering van de CO2 uitstoot met 16.000 T/jaar. De verschillende eenheden zijn onderling verbonden door pijpleidingen van diverse afmetingen.

Maar wat met het elektrisch netwerk? De elektrische hoofdleidingen volgen hetzelfde tracé als de pipe racks en worden hierbij gedragen door thermisch verzinkte WIBE kabelladders die aan de pipe racks bevestigd zijn.  

Voor de kabels met kleinere doorsnede, bestemd voor signalisatie, instrumentatie e.d. kiest Taminco voor thermisch verzinkte PEMSA draadgoten die de voorkeur genieten boven de vroeger gebruikte gegalvaniseerde buizen.