Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

TELETASK inspireert de leerlingen van Campus Glorieux Secundair

Gelegen in Ronse, het hartje van de Vlaamse Ardennen, ligt Campus Glorieux Secundair. Met het oog op morgen creëert deze school een uitdagende leef- en leeromgeving die haar studenten voorbereidt op de toekomst. Campus Glorieux Secundair streeft voor elke jongere een harmonieuze ontwikkeling na en geeft hen de kans om te groeien in leren.

Onder leiding van technisch en didactisch directeur Kenneth Labiau en ook dankzij de tomeloze inzet van het hele lerarenkorps ondergingen de labo’s voor de praktijklessen in de studierichtingen elektriciteit en elektrotechnieken een volledige renovatie en make-over. De modernste technologieën werden op didactisch vooruitstrevende wijze in de praktijkruimtes geïmplementeerd. Zo installeerden de leerlingen voor de sturing van de werkposten het TELETASK domoticasysteem. Ze werkten zelf een indienststellingsysteem uit met signalisatie, tijdsfunctie, ... om zo de veiligheid van de werkruimte te garanderen.

Via de app op de tablet kan de leraar de werkposten controleren. Aan de hand van signalisatielampen, ingebouwd in de distributiezuilen, wordt de status van elke werkpost gevisualiseerd. Leerlingen uit de beroepsgeörienteerde en technische STEM richtingen kunnen er hun eindwerk rond TELETASK maken. Campus Glorieux Secundair investeerde hiervoor in de aanschaf van een TELETASK demokoffer.

Aan de hand van deze koffer en op basis van hun eigen woningconcept kunnen leerlingen voor de bediening van de aanwezige technieken een volledig TELETASK systeem uittekenen, programmeren en in dienst stellen.

Een mooie oefening voor hun latere carrière als installateur.