Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

TELETASK kleurt de Galaxy Studios

In de jaren '80 richtten de broers Guy & Wilfried Van Baelen in Mol de firma Galaxy Studios op. Snel ontpopte het bedrijf zich tot één van de populairste opnamestudio’s op de Belgische markt. Het kruim van Belgische en internationale artiesten vonden hun weg naar deze opnamestudio’s. Klinkende namen zoals Hooverphonic, Natalia, Dana Winner, Scala, Deus, Helmut Lotti, Clouseau, Scala, Bart Peeters, Will Tura, K-choice, Mary J Blige, Lauren Hill, James Last, Simple Minds, The Scorpions, Rammstein, Peter Maffay, Nena, Joan Osbourne, George Lucas (eerste Auro 3D film) doen nog steeds een beroep op de infrastructuur en know-how van Galaxy.

In de jaren '90 werd gestart met de bouw van een volledig nieuw complex met ‘high standard’ opnamefaciliteiten, voorzien van de meest geavanceerde technologie. Doorheen de jaren werd dit verder uitgebreid met extra kantoor-, opname- en eventfaciliteiten. Daarnaast werd ook een hoogtechnologische bioscoopzaal opgetrokken en werd het aanbod verder uitgebreid met de postproductie van video-, film- en TV-producties. In deze optiek ontwierp Galaxy Studios de ondertussen befaamde Auro 3D technologie, een 3D geluidservaring vergelijkbaar met een bioscoopbeleving. Deze technologie wordt intussen wereldwijd toegepast.

Om de sturing van de verschillende technieken doorheen het Galaxy complex in goede banen te leiden opteerde de zaakvoerder Guy Van Baelen reeds jaren geleden voor het TELETASK domoticasysteem waarmee o.m. de verlichting, verwarming, airco, toegangscontrole gestuurd worden. Het domoticasysteem werd opgebouwd uit vijf performante TELETASK NANOS centrales. De bediening gebeurt o.m. via AURUS OLED touchpanels, smartphone, tablet en laptop (PC/Mac).

Wat de verlichting betreft, is de sturing van de meer dan 500 kleurenledkanalen in de Auro 3D cinemazaal een huzarenstukje. Deze worden door het DMX protocol aangestuurd via voorgeprogrammeerde sferen. De Auro 3D luidsprekers worden aangestuurd met behulp van de TELETASK DMX/DALI drivers om het gewenste kleureffect te bekomen.

Vermelden we verder nog dat TELETASK dankzij haar krachtige, ingebouwde softwaremogelijkheden en de sturing van verwarming, koeling en airco instaat voor een comfortabele klimaatregeling met energiezuinige verwarming en koeling doorheen het complex.

De toegangscontrole tot het gebouw wordt via de TELETASK Proximity Reader beheerd waarbij bepaald wordt wie bepaalde ruimten mag betreden. Dankzij een app kan opgevolgd worden wie wanneer (geen) toegang tot het gebouw kreeg.

De Galaxy Studios zijn dan ook hét toonbeeld van een perfect huwelijk tussen de hoogstaande audiovisuele Galaxy studiotechnologie met het geavanceerde en intuïtieve TELETASK systeem.