Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Welkom bij K in Kortrijk

Op 11 maart 2010 opende het prestigieuze winkelcentrum K in Kortrijk, mooi in de stad ingebed, zijn deuren. Het resultaat is een geslaagde mix tussen moderne architectuur, duurzame materialen en technische snufjes.

Het centrum werd gebouwd door Sint- Janspoort. Met zijn 34.000 m² handelszaken en zijn atrium van 100 m lang en 30 m breed, badend in het daglicht, vormt K het grootste overdekte winkelcentrum van West-Vlaanderen. Naast een negentigtal winkels bevat het complex ook 40 woongelegenheden, een ondergrondse parking voor 1050 auto's en 450 fietsen.. 

Het hoeft geen betoog dat het ontwerp en de uitvoering van de elektrische installatie van een dergelijk complex op zich al een belangrijke onderneming is. Alleen al de tientallen kilometers kabels van verschillende natuur en spanning naar de juiste plaats leiden, is een prestatie op zich. Daarvoor deed men een beroep op Stagobel. WIBE kabelladders KHZSP brengen de vermogenkabels vanuit de kelders naar alle verdiepingen en secundaire borden. Meer dan 4 km kabelbaan KB 184 van Stago dragen de leidingen voor verlichting, camerabewaking, bewegwijzering in de parkings en de gemeenschappelijke delen van de winkelruimtes. 

Niet minder dan 16 km plafonddraadgoot van Pemsa werden in de 3 ondergrondse parkings verwerkt voor het transport van de kabels voor wagendetectie, branddetectie, enz.