Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

Zwembad De Veldstraat Antwerpen

Het zwembad ‘De Veldstraat’ in art-decostijl dateert van in 1933.  Het zwembad kreeg  de status van landelijk erkend monument, en zo kon het dankzij de allerhande financiële steun gerenoveerd worden.

Zwembad ’De Veldstraat’ is als een feniks uit zijn as herrezen. Antwerpen is een prachtig gebouw rijker. Met respect voor de oorspronkelijke bouwstijl werd de technische installatie aan de moderne en wettelijke eisen van onze tijd aangepast.

De volledige elektrische installatie werd gerenoveerd. Sommige vloeren en andere bouwelementen mochten hierbij niet worden uitgebroken omdat ze in hun oorspronkelijke staat behouden moesten blijven. Verlichtingsarmaturen, schakelaars, e.d werden zo veel mogelijk gereconstrueerd. 

Voor de sturing van de verlichting in de verschillende afdelingen (brasserie, zwembad, badenhuis, Hammam en Beauty) werd beroep gedaan op het intelligente KNX-bussysteem van Merten. Met behulp van de KNX Vision visualisatiesoftware zijn de verschillende lichtkringen niet enkel lokaal maar ook gecentraliseerd bedienbaar vanaf een PC. Aan elke balie is een multifunctionele EIB drukknop voorzien met 8 toetsen, waarmee in elke zone 8 sferen kunnen worden opgeroepen.

En zo kreeg Antwerpen, anno 2009, niet enkel opnieuw een zwembad, maar ook een schitterend monument dat ongetwijfeld in de toekomst een belangrijke sportieve en sociale rol zal vervullen.