Inloggen / Registreren
Bel ons op +32 9 381 85 00

LS 990

50 jaar LS 990

Tijdloos sinds 1968. LS 990 is de klassieker onder de vlakke schakelaars: hoewel hij al sinds 1968 op de markt is, inspireert hij ook 50 jaar later nog onverminderd met zijn tijdloze elegantie. Met de esthetiek van zijn verkleinde vorm, de grote gebruiksvriendelijkheid door het vlakke oppervlak en zijn onmiskenbare opbouw is hij tot op de dag van vandaag geliefd bij zowel architecten als opdrachtgevers.

LS range

De schakelaars uit de LS range beloven tijdloze elegantie. De rechtlijnige en vierkante vorm met smalle of met brede ramen en van superieure materialen past zich netjes in iedere ruimte in.

LS 990 IN KUNSTSTOF

De kern van de schakelaar is de tijdloze LS 990 met zijn zuivere vormgeving. Smalle ramen en maximaal gebruikerscomfort zijn zijn karakteristieken.

LS 1912

Met verwijzing naar de JUNG schakelaar uit de beginjaren maakt de tuimelschakelaar LS 1912 het mechanisme van het schakelen tot een nieuwe ervaring.

LS 990 IN ECHT METAAL

De metaaluitvoeringen hebben de kwaliteit van echt metaal. Zo wordt de schakelaar een tijdloos stijlelement.

LS 990 LES COULEURS® LE CORBUSIER

LS 990 – een klassieker bekent kleur.

LS ZERO

Verheven boven de tijdsgeest, niet gebonden aan trends.

LS CUBE

De tijdloze JUNG schakelaar biedt ook voor de opbouwinstallatie mogelijkheden voor een eenduidige en stijlvolle vormgeving.

LS 990 IN MATTE KLEUREN

Een stijlvolle afwerking in grafietzwart of sneeuwwit.

Ontstaan en evolutie van deze klassieker

LS 990 getuigt van een revolutionair vormgevingsconcept. Destijds bestond enkel de tuimelschakelaar, nauwelijks breder dan een vinger, waarbij de grote afdekking eromheen enkel diende om de wand of het behang tegen vuile vingers te beschermen. JUNG wilde graag een schakelaar met groot oppervlak, en Herbert W. Richter heeft dit idee perfect in een ontwerp vertaald. 
 
Geïnspireerd op de Bauhaus filosofie, die een no-nonsense, gebruikersgeoriënteerde vormgeving vereist en inzet op heldere en elementaire vormgeving, heeft hij het design gereduceerd tot het absoluut noodzakelijke. Tegelijkertijd greep hij terug tot een geometrische basisvorm: het klassieke vierkant.

 
LS 990 bouwt verder voort op het tijdloze vierkant en benut het beschikbare schakelaar oppervlak volledig. Afgeleid van de maximale steekmaat van 71 millimeter binnen en de maat van de totale afdekking van 81 millimeter is de grootte van de schakelaar 70 x 70 mm met 5 mm afdekraam eromheen.

Het nieuwe programma voldeed niet alleen aan alle eisen voor een modern interieurontwerp, maar werd ook de basis voor alle verdere ontwikkelingen op gebied van schakelaars. Vandaag, 50 jaar later, geniet LS 990 een nog steeds groeiende populariteit bij architecten en interieurarchitecten. LS 990 is het best lopende design JUNG, dat ondertussen in vele varianten en verschillende materialen verkrijgbaar is.

Onveranderd qua vorm, is hij net zo tijdloos als flexibel en integreert hij zich in elk interieurconcept.

Download hier de brochure: